Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010


Τ.Σ. Πλαταμώνα, Ν. Πόρων, Ν. Παντελεήμονα και Σκοτίνας: Πιέζουν τον δήμαρχο Αν. Ολύμπου για συνένωση με Λάρισα ( 18/02/2010 )





Ποια η θέση των δήμων Ευρυμενών και Κ. Ολύμπου Λαρίσης

Ασφυκτικές πιέσεις από τα Τοπικά Συμβούλια Πλαταμώνα, Ν. Πόρων, Ν. Παντελεήμονα και Σκοτίνας δέχεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης για να ανοίξει το θέμα της συνένωσης των προαναφερόμενων Δημοτικών Διαμερισμάτων με δήμους του ν. Λαρίσης, ενόψει «Καλλικράτη».

Τις επόμενες μέρες τα τοπικά συμβούλια θα στείλουν στο δημαρχείο Ανατολικού Ολύμπου το αίτημά τους και θα ζητούν να γίνει αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Αρωνιάδης θεωρεί πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς στο σχέδιο «Καλλικράτης» δεν γίνεται λόγος για συνένωση πρώην κοινοτήτων, αλλά δήμων. Αντίστοιχες κινήσει για το θέμα γίνονται και από την πλευρά των δήμων Ευρυμενών και Κάτω Ολύμπου του νομού Λάρισας, καθώς θεωρούν ότι τα συμφέροντα, αλλά και τα προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών είναι κοινά.

Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρυμενών έλαβε ομόφωνη απόφαση με την οποία ζητά να γίνει ένας δήμος η συγκεκριμένη περιοχή. Ο Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, μιλώντας στο «Ο.Β.», είπε ότι οι όμοροι δήμοι του ν. Λαρίσης δεν θα είχαν πρόβλημα να μεταφερθούν στη δική μας περιφέρεια. «Εμείς πάντως είμαστε Μακεδόνες και Πιεριείς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρωνιάδης

Ο Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων τοπικών διαμερισμάτων ζητούν να ανοίξει το θέμα της συνένωσης ,με δήμους της Λάρισας για λόγους αντίδρασης καθώς νιώθουν ότι δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη και θεωρούν την περιοχή τους εγκαταλελειμμένη.

Σημειώνει δε ότι υπάρχει μια πικρία στους κατοίκους από την εφαρμογή του «Καποδίστρια», όπου τότε δεν έλαβαν υπόψη τη θέληση της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Αρωνιάδης απέφυγε να απαντήσει για το ποια θέση θα πάρει ο ίδιος όταν το θέμα φθάσει στο Δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας μόνον ότι θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του και μετά θα δει τι θα προτείνει στο σώμα.

Oι Δήμοι Ευρυμενών και Κάτω Ολύμπου

Την ίδια άποψη με αυτή των τοπικών συμβουλίων των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων του Ανατολικού Ολύμπου εξέφρασε, μιλώντας στο «Ο.Β.», ο δήμαρχος Ευρυμενών κ. Δημήτρης Τσιτσές, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να γίνει ένας δήμος από το Λιτόχωρο μέχρι και τον Κ. Ολύμπου. Ο κ. Τσιτσές πρόσθεσε ότι τα γεωγραφικά, οικονομικοκοινωνικά, ιστορικά και πολιτικά κριτήρια είναι κοινά για όλη αυτή την περιοχή, σημειώνοντας και τους στενούς επαγγελματικούς δεσμούς που έχουν κάτοικοι των περιοχών.

«Αν θέλουμε να δούμε αναπτυξιακά κάποιες περιοχές, που κατά συνέπεια θα δημιουργήσουν μια καλή οικονομική ευμάρεια, νομίζω ότι θα πρέπει να συνενωθούν αυτοί οι δήμοι για να μπορούμε να συζητάμε για master plan, τα οποία θα έχουν πραγματική οντότητα για την ανάπτυξη και ευημερία», είπε ο κ. Τσιτσές. Τόνισε δε ότι οι δήμοι Κάτω Ολύμπου και Ευρυμενών είναι διατεθειμένοι να λάβουν απόφαση να προσχωρήσουν ακόμη και στο νέο διευρυμένο δήμο της Νότιας Πιερίας. 
ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: