Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή του ΠΑΟ κόντρα στη Ρόμα
Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός «έδειξε χαρακτήρα» και πήρε μία σημαντική νίκη κόντρα στην ιταλική ομάδα.


Μεγάλη ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός έναντι της Ρόμα. Στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «32» οι «πράσινοι», αν και και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (29΄ Βούτσινιτς, 80΄ πέναλτι Πιζάρο) κατάφεραν να νικήσουν 3-2 με το γκολ του Σισέ, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 66΄ ο Σαλπιγγίδης είχε ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στο 84΄ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 2-2 και πλέον η ελληνική ομάδα θα τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο «Ολίμπικο».
Ηταν η πρώτη ήττα για τους «Ρωμαίους» μετά από 20 αγώνες που ήταν αήττητοι (έχασαν για τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου 2009). Επίσης η Ρόμα γνώρισε την πρώτη ήττα της από ελληνική ομάδα, ενώ ο Ρανιέρι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατείχε από την περίοδο 2003-2004 ο Καπέλο (21 ματς αήττητος).
Με μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό άρχισε η αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο 2΄ από σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, η μπάλα «βρήκε» τον Ζουάν και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Ζούλιο Σέρζιο δεν αιφνιδιάστηκε κι έδιωξε σε κόρνερ.
Η Ρόμα ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 13΄. Από σέντρα του Βούτσινιτς, η μπάλα έφτασε στον Ρίισε, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ βρήκε το δεξί δοκάρι του Τζόρβα. Ο γκολκίπερ της Ρόμα, Ζούλιο Σέρζιο, ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 27΄, όταν έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ το σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή.
Δύο λεπτά αργότερα, οι «τζιαλορόσι» πήραν το προβάδισμα με το εξαιρετικό σουτ του Βούτσινιτς από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, το οποίο έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Τζόρβα (0-1). Το γκολ αποδιοργάνωσε τους «πράσινους», που παρ΄ όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ισοφάριση στο 43΄, αλλά ο Σισέ έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει με το κεφάλι, μετά τη σέντρα ακριβείας του Λέτο.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει ψηλά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 48΄ το σουτ του Κατσουράνη έδιωξε δύσκολα ο Ντόνι. Βλέποντας την ομάδα να «χωλαίνει», ο Νίκος Νιόπλιας έριξε στο ματς στο 63΄ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τρία λεπτά αργότερα ο διεθνής επιθετικός πέτυχε από πολύ κοντά το 1-1, μετά την κεφαλιά-πάσα του Σιμάο.
Ματς-θρίλερ έγινε στα τελευταία 10 λεπτά, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-1 στο 80΄ με πέναλτι του Πιζάρο (ο Σπυρόπουλος ανέτρεψε τον Τσέρτσι), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-2. Στο 89΄ με καρφωτή κεφαλιά ο Σισέ χάρισε στον Παναθηναϊκό τη μεγάλη νίκη, που βάζει γερά τους «πράσινους» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Σιμάο - Πιζάρο, Ταντέι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Νίνης (83΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (85΄ Μαρίνος), Σισέ.
ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο (39΄ λ. τρ. Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (74΄ Τσέρτσι), Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70΄ Μενέ).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: