Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Bookmark and Share
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου σε μια εκτός προγράμματος συνάντηση στην Μόσχα 15 Φεβρουαρίου ότι η Τουρκία σύντομα θα έχει πυρηνικά όπλα , ανέφερε η Τουρκική εφημερίδα ZAMAN.

Σύμφωνα με αυτόν εάν το Ιράν σχεδιάσει την Α-Βόμβα , αυτό θα προκαλέσει ανταγωνισμό εξοπλισμών δίνοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη.

‘ ‘ Όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η Σαουδική Αραβία θα θελήσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι αδιάφορη σε όλες αυτές τις διαδικασίες.’’ είπε ο Netanyahu

O Παπανδρέου έλαβε αυτή την προειδοποίηση πολύ σοβαρά υπόψη του ιδιαίτερα από την άποψη της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας η οποία ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά την επιδείνωση των σχέσεών της Ιερουσαλήμ με την Άγκυρα ενημέρωση η IzRus.

O πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ George Robertson σε μια έκθεση που έγινε από κέντρο Ευρωπαϊκών εμπειρογνωμόνων για τις μεταρρυθμίσεις (CER) περιέγραψε ότι τα Αμερικάνικά πυρηνικά όπλα είναι στην περιοχή της Τουρκίας στην βάση του Ιντσιρλίκ.

http://news.am/en/news/14526.html

Μετάφραση:Κα. Χριστίνα

Print this post

17 σχόλια:

Σ. Κομνηνός είπε...
"O Παπανδρέου έλαβε αυτή την προειδοποίηση πολύ σοβαρά υπόψη του". Αυτό μάλλον είναι το αστείο της ημέρας.
Ανώνυμος είπε...
Και λοπον τι εγινε;Μηπως μας ριξει πυρηνικη βομβα;Αστειοτητες.
Kaykasios είπε...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10308859 Καμπανάκι για πυρηνική Τουρκία
Ανώνυμος είπε...
Γιατι αγαπητε φιλε πιστευεις οτι η τουρκια θα ειχε ενδοιασμους εαν ειχε στρατιωτικη υπεροπλια και μαλιστα πυρηνικη να την χρησιμοποιηση εναντια στην Ελλαδα για τα δικα της συμφεροντα????γιατι ποιος θα τους μαλωσει ο uli ren και το βελγιο???ε εε!!!λιγο ελεος!!!
Ανώνυμος είπε...
Γι αυτο, θα στηριξουμε ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ την τουρκικη ενταξη στην Ε.Ε, ωστε επιτελους, υπο ευρωπαικο μανδυα, να προχωρησουμε στη συνδιαχειριση και εποικισμο του Αιγαιου και της Θρακης και σταδιακα της υπολοιπης Ελλαδας, με αποτελεσμα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δωθει η πρεπουσα λυση στα ελληνοτουρκικα. 400 χρονια πώς εζησαν οι Ελληνες κατω απο το Σουλτανο; θα ξαναζησουν και τωρα. Μαθημενα τα βουνα απο τα χιονια.
Ανώνυμος είπε...
ΕΙΔΑΤΕ?? ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΑΖ
Ανώνυμος είπε...
Και το Ισραήλ προειδοποίησε εμάς; Και πιστεύετε ότι θα αφήσει το Ισραήλ την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνική υπεροχή στην Α. Μεσόγειο; Μάλλον αυτή η προειδοποίηση είναι καμπανάκι κινδύνου για τους Ισραηλινούς και ψάχνουν συμμάχους για κάτι που πρόκειται να επιχειρήσουν σύντομα . Τα σχέδια του Ισραήλ είναι άλλα και δορυφόρους αφεντάδες στην Αν. Μεσόγειο όχι μόνο δεν θα τους επιτρέψουν αλλά θα τους εξωντόσουν πριν την γέννησή τους. Πολλές λυκοφιλίες άρχισαν στην περιοχή. Τουρκία – Συρία, Συρία – Αμερική κλπ Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό για να μην πω την νύφη. Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
Kaykasios είπε...
Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι βασικός σκοπός της επίσκεψής του στη Μόσχα ήταν η αναζήτηση υποστήριξης για τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να ληφθούν κατά του Ιράν. Όπως σημειώνει επί του ιδίου θέματος η τουρκική εφημερίδα Τουρκιγιέ, ο στόχος του κ. Νετανιάχου ήταν στο να εξασφαλίσει την κινητοποίηση της Ελλάδας έναντι του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Φιλελεύθερος
Ανώνυμος είπε...
Vre ti simptosi na sinantithoun tichea sto estiatorio sti Moscha... Olos o kosmos, ena xorio! ;-)
Ανώνυμος είπε...
Στο defence net στην ίδια είδηση γράφει ότι "Υποτίθεται ότι ο κ. Παπανδρέου έλαβε σοβαρά υπ' όψιν του...." κλπ... Υποτίθεται... Κλάνει ο πεθαμένος:::
Ανώνυμος είπε...
KALHMERA SAS APO THN GERMANIA FILE H FILH AZ EILIKRINA MOU EKANES THN MERA ME TO ANEKDOTO SOU NASE KALA.... GIATI SYGNWMH KIOLAS MONO GIA ANEKDOTO MPORW NA TO THEWRISW OTI TO ISRAHL ENDIAFERETE GIA TO KALO MAS TO KALO THS ELLADOS TA FILIA KAI THN AGAPH MOU STHN ka XRISTINA (pontios ek germanias)
konion είπε...
Ἦλθε ἡ ὥρα ἡ Ἑλλάδα νὰ ἀποκτήση ἕνα πυρηνικὸ ἀντιδραστῆρα γιὰ παραγωγὴ ἠλεκτρικοῦ ρεύματος, κάπου στὰ σύνορα κατὰ προτίμηση.
Ανώνυμος είπε...
Έτσι μπράβο να σας δείχνουν το δάσος (Πυρηνική Τουρκία) και να βλέπετε το Δάκτυλο (Ισραήλ). Η Τουρκια δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά, αν και όταν τα αποκτήσει. Και μόνο που θα τα έχει θα υποχωρούμε σε κάθε της διεκδίκηση.
Ανώνυμος είπε...
1:25 , ενώ τώρα και μέχρι τώρα, δεν υποχωρούμε σε κάθε της διεκδίκηση, μ'αυτούς τους "λαμπρούς" που κυβερνούν την Ελλάδα και τα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ της!
Ανώνυμος είπε...
ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ??? ΤΟ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ?? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ???? ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΑΠΛΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΕΥΠΕΠΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟς (ΠΧ SPREADS ΚΛΠ). ΑΖ
Χριστίνα είπε...
Κατά την ταπεινή μου άποψη η Τουρκία και το Ισραήλ ήταν είναι και πάντα θα είναι σύμμαχοι όχι από την αγάπη τους αλλά απο το κοινό συμφέρον όλα τα άλλα για προειδοποιήσεις και τα λοιπά προς την Ελλάδα είναι όπως τότε που τσακώθηκαν και είχαν οι σχέσεις τους πρόβλημα αλλά μετά έπεσε ένα συγνώμη κλλπ κλπ. Πότε θα το καταλάβουμε ότι όλα είναι ένα παιχνίδι και απλά το θέμα είναι ποιος έχει τα ζάρια ποιος κινεί τα πιόνια και ποιος είναι το πιόνι. Πόντιε εκ Γερμανίας :-) εμφανίστηκες εεε
tzikisXL είπε...
Καταρχήν, υπάρχουν μελέτες για την κατασκευή Πυρηνικού Εργοστασίου στην χώρα μας, αλλά είναι κοινό μυστικό (εγώ το έμαθα στα πλαίσια μαθήματος στο Πανεπιστήμιο). Ουράνιο έχουμε, ποτάμια έχουμε, επομένως θέληση και γερό στομάχι χρειάζονται... Σχετικά με την Τουρκία, εσείς νομίζετε ότι το Ισραήλ προειδοποιεί εμάς, για την πρόθεση της Τουρκίας; Ή μήπως για να τ' ακούσει η ίδια η Τουρκία;; Έστω ότι η Τουρκία γίνεται μία πυρηνική χώρα...Ε και;;;Ας γίνει....Και η Βουλγαρία πυρηνική χώρα είναι....Λέτε να την αφήσουν ν'αναπτύξει ατομική βόμβα;;; Εσείς πιστεύετε ότι οι επιστήμονες - ερευνητές ενός Τμήματος Φυσικής που ασχολούνται με την Πυρηνική Φυσική, δεν μπορούν να φτιάξουν μια παρόμοια βόμβα;;;;

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_3807.html#ixzz0ftBI7K3T

Δεν υπάρχουν σχόλια: