Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά στον καλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη για να πετύχει τρία γκολ και να αποκλείσει την μεγάλη Ρόμα παίρνοντας το εισιτήριο για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Δείτε το βίντεο.

Το LIVE του αγώνα με πολλές φωτό και βίντεο.

Οι πανηγυρισμοί στο τέλος και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών



Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έδειξε τις διαθέσεις τις από νωρίς. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Νίνης βρήκε τον Σισέ μέσα στην περιοχή, όμως η προβολή του Γάλλου πέρασε δίπλα από την εστία του Ντόνι. Στο 9΄ ο Τζόρβας είπε όχι στον Βούσινιτς, όμως ο διεθνής πορτιέρο δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο χτύπημα φάουλ του Ρίισε δύο λεπτά αργότερα με την μπάλα να αλλάζει πορεία βρίσκοντας στα πόδια του Μαρίνου.
 
Όποιος περίμενε να επηρεαστούν οι “πράσινοι” από αυτό το γκολ αποδείχτηκαν βαθιά γελασμένοι. Αντίθετα πείσμωσαν, ισορρόπησαν το ματς και έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 24΄ όταν το σουτ του Σιμάο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντόνι. Η Ρόμα είχε ένα σουτ με τον Ταντέι στο 38΄ και στη συνέχεια άρχισε το πράσινο... πάρτι. Στο 39΄ο Ντε Ρόσι ανατρέπει τον Νίνη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δείχνει πέναλτι. Εύστοχος ο Σισέ από τα έντεκα μέτρα και 1-1. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο “μαγικός” Νινής πέρασε όποιον βρήκε στον δρόμο του και με μία βολίδα έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων για το 1-2. Κι όμως ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Νίνης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Σισέ, ο οποίος πέρασε και τον Ντονί πλασάροντας σωστά για το 1-3.
 
Το τι επικράτησε στο ημίχρονο από τους 8.000 φίλους του Παναθηναϊκού δεν περιγράφεται, με το Ολίμπικο να θυμίζει... Λεωφόρο.
 
Το υπόλοιπο του ματς ουσιαστικά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ειδικά αφού οι “πράσινοι” άντεξαν στην πίεση της Ρόμα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Τσέρτσι τρεις φορές και ο Βούσινιτς μία δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τζόρβα, όμως το κατάφερε ο Ντε Ρόσι στο 66΄ μετά από δυνατό σουτ του Ρίισε και ασταθής επέμβαση του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Δύο λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης είχε δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντόνι είπε όχι στον Σαλπιγγίδη στερώντας από το “τριφύλλι” το 4ο...
 
Κάπου εκεί οι “τζιαλορόσι” συμβιβάστηκαν με τον αποκλεισμό και απείλησαν μόνο στο 80΄ με τον Σαριέγκι να διώχνει στην γραμμή την προβολή του Ντε Ρόσι.
 
Με την λήξη του αγώνα άρχισαν οι έντονοι πανηγυρισμοί με τους παίκτες τους Παναθηναϊκού να πηγαίνουν στον κόσμο τους για τα παραδοσιακά...όλε. Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση στην Ευρώπη για τους “πράσινους” που στην φάση των “16” του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Σάλτσμπουργκ – Σταντάρ Λιέγης (3-2 το πρώτο ματς). Από το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού θα απουσιάσει ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος αποβλήθηκε στο 90΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Κασέτι, Μπρίγκι (46' Μπαπτίστα), Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Τσέρτσι (67' Τσέρτσι), Βούτσινιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (86’ Λέτο), Νίνης (72' Ζιλμπέρτο), Σισέ (90’ Χριστοδουλόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: