Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Παγωμένο" και το ΕΣΠΑ Εκτύπωση E-mail
18-02-2010 10:26:40
ImageΓια "πάγωμα" του ΕΣΠΑ κατήγγειλε η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και απ'ότι φαίνεται έχει δίκιο αφού αντί για τον Μάρτιο που επρόκειτο να δοθούν οι πρώτες εγκρίσεις μετατέθηκαν σε πρώτη φάση για το καλοκαίρι. "Αυτό που χαρακτηρίζει τις σημερινές ανακοινώσεις της Υπουργού Οικονομίας για το ΕΣΠΑ και την Ανάπτυξη είναι το “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”», σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Το ζητούμενο σ΄αυτή την εξαιρετική συγκυρία δεν είναι οι δηλώσεις, ούτε οι καλές προθέσεις. Είναι συγκεκριμένα και άμεσης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα για να μην βυθιστεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία στην ύφεση», πρόσθεσε.

Ο K.Χατζηδάκης υποστήριξε επιπλέον πως δυστυχώς «αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται με τους ρυθμούς που κινείται το Υπουργείο Οικονομίας».

«Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να φτιάξει το “δικό της ΕΣΠΑ” και “να βάλει την σφραγίδα της” έχει μπλοκάρει τα πάντα. Το ΕΣΠΑ, που ήταν 5ο στις απορροφήσεις στο σύνολο των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. μέχρι τον Σεπτέμβρη, από τις εκλογές και μετά είναι παγωμένο και φαίνεται ότι θα είναι παγωμένο για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ ότι για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων δεν έχει δώσει τυπική έγκριση σε μια σειρά έτοιμα επιχειρησιακά προγράμματα - όπως το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πρωτοβουλία JEREMIE – που παρέδωσε στη νέα κυβέρνηση η ΝΔ.

«Η καθυστέρηση ζημιώνει την αγορά», παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης και κατέληξε: «Από την πλευρά μας δεν θα αρκεσθούμε στην κριτική. Θα επανέλθουμε σύντομα με πολύ συγκεκριμένες και άμεσης απόδοσης αναπτυξιακές προτάσεις».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: