ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι νομαρχίες της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού που επιτείνονται από τις λήξεις των συμβάσεων Stage και μίσθωσης έργου. Υπηρεσίες, και ειδικά όσες έχουν να κάνουν με τις συναλλαγές των πολιτών με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ήδη υπολειτουργούν, ενώ το αργότερο σε τρεις μήνες αναμένεται να έχουν φύγει από τις επτά νομαρχίες περισσότερα από 500 άτομα. Την ίδια ώρα, οι κενές οργανικές θέσεις υπολογίζονται σε περισσότερες από 3.000!
Ορόσημο για την ομαλή λειτουργία των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων είναι η έναρξη του καλοκαιριού και ο ερχόμενος Σεπτέμβριος. Σε αυτές τις περιόδους λήγουν μια σειρά από συμβάσεις και είναι άδηλο το μέλλον των υπηρεσιών που σήμερα εξυπηρετούνται από συμβασιούχους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η νομαρχία Θεσσαλονίκης, που ήδη έχει ανακοινώσει μια σειρά από υπηρεσίες που υπολειτουργούν, μεταξύ των οποίων και τα δυο ΚΕΠ, τα οποία απειλούνται με «λουκέτο» τα απογεύματα... Παρά τις συνεχείς επιστολές του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, προς το υπουργείο Εσωτερικών, ακόμη απάντηση ουσιαστική δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα η νομαρχία να υπολειτουργεί και να μην είναι σε θέση οι αρμόδιοι να κάνουν οποιοδήποτε προγραμματισμό.
Μία στις δύο θέσεις στη νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι κενή. Οι διευθυντές των υπηρεσιών έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ υπάρχει και το ηθικό ζήτημα απέναντι στους συμβασιούχους, που... τράβηξαν κουπί μέχρι και επτά χρόνια και πλέον μένουν στο... δρόμο.
Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε προσφάτως πως «στα επτά χρόνια που έχουμε τη διοίκηση της νομαρχίας, έφυγαν 700 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν λιγότεροι από 100. Κόσμος συνταξιοδοτείται και φεύγει, χωρίς να αντικαθίσταται. Ουσιαστικά μεγάλο μέρος των υπηρεσιών υπολειτουργεί».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας, οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι 2.400 και σήμερα υπηρετούν στις 32 υπηρεσίες της 1.130 άτομα. Αλλοι 200 εργάζονται με συμβάσεις έργου που σταδιακά λήγουν και άλλοι 180 απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων Stage. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη... φυγή των συμβασιούχων παρατηρούνται όπου υπάρχουν συναλλαγές με το κοινό. Οι «ουρές» επέστρεψαν.
Ενα μέρος των αναγκών επρόκειτο να καλυφθεί με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που έγινε το 2007 και προέβλεπε την πρόσληψη 120 ατόμων. Ομως, αυτός ο διαγωνισμός, για τον οποίο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 11.000 άτομα, ουσιαστικά έμεινε στη... μέση και οδήγησε στην πρόσληψη μόλις 74 εργαζομένων.
Υπηρεσίες «στο κόκκινο»
Σήμερα πέντε υπηρεσίες της νομαρχίας Θεσσαλονίκης είναι «στο κόκκινο»: Διεύθυνση Πρόνοιας (λείπουν 25 άτομα), Μεταφορών και Επικοινωνιών (λείπουν 30), Πολεοδομίας (λείπουν τουλάχιστον δέκα μηχανικοί), Υγείας (λείπουν δέκα γιατροί και δέκα ελεγκτές) και Οικονομικού - Διοικητικού (λείπουν δέκα υπάλληλοι).
Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Πιερία. Τα μεγέθη είναι μικρότερα, αλλά αναλόγως κρίσιμα. «Απασχολούμε με Stage 45 άτομα και οι περισσότερες συμβάσεις λήγουν σε τρεις μήνες. Θα υπάρξει πρόβλημα. Το γραφείο νομάρχη δε θα έχει ούτε γραμματέα... Σε ορισμένες υπηρεσίες δε θα δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα, αλλά σε τμήματα που έχουν να κάνουν με επαφή με πολλούς πολίτες το πρόβλημα θα είναι μεγάλο, όπως στο Υγείας και το Συγκοινωνιών. Πολλές είναι και οι κενές οργανικές θέσεις», τόνιζαν συνεργάτες του νομάρχη.
«Δεν υπάρχει κίνδυνος αποδιοργάνωσης στις νομαρχιακές υπηρεσίες των Σερρών», όπως δήλωσε ο νομάρχης, Στέφανος Φωτιάδης, «όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως οι 25 υπάλληλοι που απασχολούνται μέσω Stage προσφέρουν σημαντική βοήθεια. Προσβλέπουμε να εκδοθεί το ΦΕΚ με την πρόσληψη 25 μόνιμων υπαλλήλων (επιστημονικό προσωπικό), που το περιμένουμε τριάμισι χρόνια».
Μόλις εννέα συμβασιούχους Stage έχει η νομαρχία Χαλκιδικής, όμως, όπως τόνισε ο νομάρχης, Αστέριος Ζωγράφος, λειτουργικό πρόβλημα υπάρχει ήδη, εξαιτίας των κενών οργανικών θέσεων. «Οταν οι οργανικές θέσεις είναι 647 και καλύπτονται οι 212, αντιλαμβάνεστε πως υπολειτουργούμε», είπε.
Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι υπηρεσίες της νομαρχίας Πέλλας, καθώς, όπως υπογράμμισε ο νομάρχης, Μιχάλης Καραμάνης, «οι συμβασιούχοι είναι 35 και τα οργανικά κενά τεράστια. Από τους 800 υπαλλήλους που έπρεπε να απασχολούνται στη νομαρχία, σήμερα έχουμε μόλις 297. Ορισμένες υπηρεσίες μας θα δεχτούν σημαντικές πιέσεις».
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις νομαρχίες Ημαθίας και Κιλκίς, όπου περισσότερα από 20 άτομα εγκαταλείπουν σταδιακά τις θέσεις τους...