Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου" 



Επέστρεψε η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας, με επικεφαλής τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TTR” που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι,  από τις 25  έως τις 28 Μαρτίου 2010.
Για πολλοστή φορά η Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου με στόχο την καλύτερη δυνατή τουριστική προβολή της Πιερίας στην αγορά της Ρουμανίας και την πραγματοποίηση σειράς επαγγελματικών συναντήσεων, προκειμένου να ενισχυθεί το ρεύμα των Ρουμάνων τουριστών στο νομό Πιερίας για τη φετινή τουριστική περίοδο.



Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας δυστυχώς τη φετινή χρονιά η προσέλευση των Ρουμάνων Τουριστών στην Ελλάδα θα είναι μικρότερη από ό,τι τα τελευταία τρία χρόνια, γεγονός που έχει να κάνει με τις τάσεις των Ρουμάνων προς άλλους προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία, που είναι πιο κοντά και προσφέρουν καλύτερες υποδομές. Για αυτό, προσθέτει ο κ. Παπαστεργίου χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τους επιχειρηματίες του τουρισμού για ένα ποιοτικό πακέτο προσφερόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με χαμηλές τιμές, που να είναι πιο ανταγωνιστικό από την Βουλγαρία και την Τουρκία, που πολλές φορές υπερτερούν και στα δύο.
 Στο ειδικά διαμορφωμένο σταντ της Πιερίας μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ, η  Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας διάνειμε στους επισκέπτες πλούσιο ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό για το τουριστικό προϊόν και τα πλεονεκτήματα της Πιερίας.

 Στην έκθεση του Βουκουρεστίου τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και Θεόδωρος Παυλίδης, και ο υπάλληλος της Ν.Α. Πιερίας Νίκος Λαμπονίκος. Ακόμη, από τη Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηλίας Ηλιάδης, ο δήμαρχος Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης καθώς και πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες του νομού Πιερίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το στάντ της Πιερίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρουμανίας Νίκος Διακολιός και ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: