Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

BHMAτοδότηs

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010
Εκτύπωση Αποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράς Μεσαίο μέγεθος γραμματοσειράς Μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο Delicious Προσθήκη στο Digg Προσθήκη στο Facebook Προσθήκη στο Newsvine Bookmark
Αποκαλύφθηκαν επιτέλους οι μυστηριώδεις επιβάτες στο κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Εmbraer που ταξίδεψε στο εξωτικό Αμπου Ντάμπι, αλλά και το- υπερβολικό το βρίσκω- κόστος του ταξιδιού.

Ο κ. Χάρης Παμπούκης (στο σκίτσο) απάντησε χθες γραπτώς σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Καμμένου και αποκάλυψε ότι πλην του ιδίου και της κυρίας Λούκας Κατσέλη ( «αυτός, αυτή και τα μυστήρια» ) στην αποστολή συμμετείχαν δύο συνοδοί ασφαλείας, ο συνεργάτης της υπουργού Οικονομίας κ. Σπ. Παγκράτης, η συνεργάτις του υπουργού Επικρατείας κυρία Παναγιώτα Παυλοπούλου, ο αδελφός του Πρωθυπουργού κ. Ν. Παπανδρέου και η φωτογράφος κυρία Σιμέλα Παντζαρτζή .

Προφανώς η εφαρμογή των σχεδίων για ένα «ελληνικό Οval Οffice» άρχισε από την πρόσληψη μόνιμου φωτογράφου, όπως γίνεται στον Λευκό Οίκο. Ο κ. Παμπούκης υπογραμμίζει στην απάντησή του ότι «η παρουσία του [κ. Παπανδρέου] κρίθηκε σκόπιμη κατά την 2 ωρών ακρόαση από την Αυτού Εξοχότητα». Κρίμα που δεν κρίθηκε σκόπιμο να δούμε και τις σχετικές φωτογραφίες που σίγουρα τράβηξε η φωτογράφος.

Ο υπουργός Επικρατείας αποκαλύπτει ότι το ταξίδι κόστισε 85.935,38 ευρώ. Ο λογαριασμός αναλύεται ως εξής: 7.022,02 ευρώ ανά ώρα πτήσης (πολλαπλασιάζεται επί 9 ώρες συνολικά για το ταξίδι και την επιστροφή), 1.460 ευρώ για διαμονή και διατροφή πληρώματος και 656 ευρώ για catering στην Ελευσίνα (ακρίβυναν τα τυροπιτάκια). Στο κόστος περιλαμβάνονται 2.024 δολάρια για handling στη Δαμασκό και 28.146 δολάρια για handling και catering στο Αμπου Ντάμπι- τα οποία αν υπολογιστούν με τη χθεσινή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ανεβάζουν το συνολικό κόστος στα 85.935,38 ευρώ.

***

Κάποιοι λένε πως το γεγονός ότι ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει τοποθετήσει ως Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ τον κ. Κ. Γκιουλέκα αποδεικνύει ότι θεωρεί τις επόμενες εκλογές χαμένη υπόθεση. Μια πιο λογική εξήγηση θα ήταν πως ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι τα προγράμματα των κομμάτων δεν έχουν καμία σημασία.

Προφανώς το ίδιο πιστεύει και ο κ. Γκιουλέκας, γι΄ αυτό αξιοποιεί το αξίωμα για δημόσιες σχέσεις. Για παράδειγμα, χθες, έκανε δέκα (10) ραντεβού, οκτώ με τομεάρχες και δύο με επικεφαλής γραμματειών του κόμματος. Πότε πρόλαβε να συζητήσει οτιδήποτε με τον καθένα από τους παραπάνω;

***

Σήμερα παρουσιάζεται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η λύση του ελληνικού «Κώδικα Ντα Βίντσι» για την οποία μόχθησε έξι μήνες ο κ. Α. Λοβέρδος. Δεν αναφέρομαι στο νέο Ασφαλιστικό, αλλά στις «βασικές αρχές» του. Συνεργός του Ανδρέα στα αποκαλυπτήρια (θα τραβήξουν ένα πράσινο σεντόνι και θα εμφανιστούν οι «αρχές» κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα) επελέγη να είναι ο καθηγητής της LSΕ και βουλευτής κ. Ηλ.Μόσιαλος.

Μάλλον ο Ανδρέας προετοιμάζει τον Ηλία για διάδοχό του, μια που σύντομα θα φτάσει η ώρα που οι «γενικές αρχές» θα δώσουν τη θέση τους στις αιματηρές περικοπές και θα χρειαστεί ένας πολιτικός χωρίς αρχηγικές φιλοδοξίες για να θυσιαστεί στην γκιλοτίνα του συνδικαλισμού.

Ας αποκαλύψω και μια «βασική αρχή»: Η ετήσια επιχορήγηση του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση θα είναι σταθερή και θα κυμαίνεται στο 4,8% του ΑΕΠ (δηλαδή 12 δισ. ευρώ με τα σημερινά δεδομένα). Πού θα τα βρούμε; Ουδείς γνωρίζει. Ισως τα αποσπάσουμε από τους εταίρους, χρησιμοποιώντας «το όπλο πάνω στο τραπέζι»...

***
Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η τιμώμενη χώρα στην 75η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα είναι η Ουγγαρία. Θυμίζω ότι η Ουγγαρία έχει εμπειρία πρόσφατης «συνεργασίας» με το ΔΝΤ.

***

Η κυρία Μαριλένα Κοππά έδωσε ένα χαστούκι στην Κάθριν Αστον χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το χαστούκι ήταν ασφαλώς «διπλωματικό». Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ ζήτησε από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης λεπτομέρειες για το κατά πόσον υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή γεωγραφική εκπροσώπηση των μικρότερων πληθυσμιακά χωρών στο νέο «διπλωματικό σώμα» που βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Η βαρόνη Αστον παρουσίασε χθες στους ευρωβουλευτές το αρχικό οργανόγραμμα το οποίο δεν εντυπωσίασε. Και απαντώντας στην ερώτηση της κυρίας Κοππά ουσιαστικά δεν άνοιξε τα χαρτιά της. Μπράβο, πάντως, στην κυρία Κοππά αφού, αν είσαι έλληνας ευρωβουλευτής και μόνο να βγαίνεις από το σπίτι σου στις Βρυξέλλες είναι πράξη αυτοθυσίας (όπως λέει άλλος ευρωβουλευτής...).

Δεν υπάρχουν σχόλια: