Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ανοίγουν «κλειστά» επαγγέλματα
Με στόχο την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου ως το φθινόπωρο, αρχίζει μετά το Πάσχα η συζήτηση για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
Επιτροπή μετά το Πάσχα
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως το περιέγραψε ο κ. Σαχινίδης, μετά την περίοδο του Πάσχα θα συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα πραγματοποιήσει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τα βασικά κριτήρια θα είναι το όφελος για την οικονομία και το -ενδεχόμενο- κοινωνικό κόστος.
Όπως αναφέρει το «Βήμα», στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι η αρχή θα γίνει από τις μεταφορές, θα ακολουθήσουν τα ταξί και στη συνέχεια, αφού προηγηθούν οι ρυθμίσεις για την τιμολόγηση των φαρμάκων και τη λειτουργία των καταστημάτων, θα «ανοίξει» και το επάγγελμα των φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άλλα «κλειστά» επαγγέλματα των οποίων αναμένεται να εξεταστεί το άνοιγμα αφορούν στους μηχανικούς, στους δικηγόρους, στους συμβολαιογράφους και στους φορτοεκφορτωτές.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το «άνοιγμα» των «κλειστών» επαγγελμάτων αποτελεί για την κυβέρνηση μία από τις μείζονες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: