Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Άνοιγμα των διοδίων από μέλη της Επιτροπής Αγώνα" ( 29/03/2010 )



Ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων στα διόδια της Λεπτοκαρυάς από 12 π.μ. έως 2 μ.μ. την Κυριακή
Παρά την απουσία ενεργών πολιτών, οι οποίοι είχαν προσέρθει σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, μέλη των επιτροπών αγώνα  «για το άνοιγμα των Τεμπών» και «Όχι στα νέα διόδια στο Αιγίνιο», έδωσαν το παρόν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς και άνοιξαν το δρόμο για τα αυτοκίνητα που περνούσαν.

Με πανό και ενημερωτικά φυλλάδια τα μέλη των επιτροπών βρέθηκαν μπροστά από τα ταμεία των διοδίων, ανοίγοντας τις μπάρες για τους διερχόμενους οδηγούς για δύο ώρες από τις 12 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Η κίνηση αυτή έγινε παράλληλα με κινητοποιήσεις σε άλλους εφτά σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.



Παρών στα διόδια βρέθηκε, πριν την έναρξη της κινητοποίησης και ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ., Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Υποστηρίζοντας την κίνηση αυτή των πολιτών για δρόμους χωρίς διόδια, αλλά και για την μεγάλη αδικία που γίνεται στην Πιερία, έναν τουριστικό νομό, ήρθα να συμπαρασταθώ στην προσπάθεια αυτή και να δηλώσω έμπρακτα την υποστήριξή μου, γιατί πλέον πρέπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα, ειδικά στην Πιερία. Να πιέσουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή βουλευτές, εκπρόσωποι των αρχών και οι πολίτες, έτσι ώστε να έχουμε καθαρούς δρόμους και χωρίς διόδια.»

Η αποφασιστικότητα των παρευρισκομένων κάλυψε την απουσία πλήθους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από μέρους των υπαλλήλων των διοδίων δεν υπήρξε κάποια δυναμική αντίδραση. Στο χώρο υπήρχε και αστυνομική δύναμη, προληπτική η παρουσία της, και κάπως έτσι γράφτηκε ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιπαράθεση εταιρείας και πολιτών για την ελεύθερη ή μη διέλευση των οχημάτων από το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: