Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Οι επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να κηρυχθούν Ν.Πιερίας και Λάρισα σε έκτακτη ανάγκη  



Yπόμνημα με τις αρνητικές συνέπειες που έχει υποστεί η περιοχή της νότιας Πιερίας και περιοχές της Λάρισας, από το κλείσιμο των Τεμπών, απέστειλαν στην υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κα Κατσέλη, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής επαγγελματιών των πληγέντων περιοχών.

Πρόκειται για την κοινότητα Αμπελακίων, το δήμο Ευρυμενών, Κάτω Ολύμπου, Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.

Κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις

Όπως τονίζεται στην επιστολή των μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι εν πολύς γνωστό όπως και στο σύνολο του κόσμου, οι αρνητικές όμως συνέπειες ιδιαίτερα έντονες και εμφανείς για τους επαγγελματίες του τριτογενούς τομέα που αποτελούν την αποκλειστική σχεδόν τάξη εργαζομένων των περιοχών. Όπως τονίζουν τα μέλη η κίνηση μηδενίστηκε, οι απολύσεις των εργαζομένων είναι σε ημερήσια διάταξη και οι προοπτικές για τη νέα τουριστική περίοδο άκρως απογοητευτικές.

"Όλα αυτά εν μέσω της οικονομικής κρίσης με τις υποχρεώσεις όλων μας επαγγελματικές, φορολογικές, εργασιακές και οικονομικές να μας καταπιέζουν. Ζώντας αυτή την κατάσταση σας παρακαλούμε να θεωρήσετε την περιοχή μας ως περιοχή σε έκτακτη ανάγκη και ως άμεσης προτεραιότητας παρέμβασης και να λάβετε τα παρακάτω αντικειμενικά αναγκαία μέτρα: Άμεση παράδοση της συγκοινωνίας στην κοιλάδα των Τεμπών. Να θεωρηθούν οι περιοχές μας ιδιαίτερης τουριστικής αντιμετώπισης. Συγκοινωνιακές διευκολύνσεις από τους παρακαμπτήριους δρόμους για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία έως το άνοιγμα της κοιλάδας των Τεμπών".

Όπως επισημαίνεται οι μέχρι τώρα ενέργειες που έγιναν και οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν απέβησαν άκαρπες και για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση της υπουργού για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.
OLYMPIO BHMA ON LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: