Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010


«Ανθρώπινη σύνταξη για το υπόλοιπο της ζωής τους» ζητούν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ-ΤΕΒΕ Λιτοχώρου ( 10/02/2010 )



Επιστολή του Σωματείου στους Βουλευτές του νομού

Υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν απέστειλαν στους βουλευτές του νομού Πιερίας τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΤΕΒΕ Λιτοχώρου.


Στην ανοιχτή επιστολή, επισημαίνονται όλα τα θέματα και ζητείται η παρέμβαση των βουλευτών.

Ανθρώπινη σύνταξη

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για «σύνταξη που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας» καθώς όπως επισημαίνουν έπειτα από 40 κι 50 χρόνια σκληρής δουλειάς και πλήρους ασφάλισης παίρνουν 486 ευρώ και όσοι έχουν ΕΤΑΜ άλλα 100 ευρώ. «Τα προβλήματα αντί να απαλύνονται χειροτερεύουν και επιδεινώνονται με ταχύτερους ρυθμούς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση ενώ όπως υπογραμμίζουν, όσοι από τους συνταξιούχους παίρνουν το ΕΚΑΣ αισθάνονται ως επαίτες, ζητώντας να ενσωματωθεί με νόμο, στην κατώτερη σύνταξη.

Υποτυπώδης η περίθαλψη

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα των συνταξιούχων είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η οποία χαρακτηρίζεται από «υποτυπώδης ως ανύπαρκτη». Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα πολυιατρεία στην Κατερίνη είναι υποβαθμισμένα από έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και από ανυπαρξία ορισμένων ειδικοτήτων. Το υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό δεν αμείβεται ικανοποιητικά και αναγκάζεται να διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο, όπως τονίζουν οι συνταξιούχοι.

«Ζητούμε το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου να στελεχωθεί από ιατρικό προσωπικό ορισμένων ειδικοτήτων για να μην είμαστε υποχρεωμένοι εμείς οι κάτοικοι της νότιας Πιερίας να πηγαινοερχόμαστε στην Κατερίνη και ορισμένες φορές στη Θεσσαλονίκη. Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων δεν μας πείθει».

Στην επιστολή τους τα μέλη του σωματείου ζητούν από τους βουλευτές να παρέμβουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: