Το... αναρχικό προφίλ του Βασίλη Παλαιοκώστα σκιαγράφησαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση απαγωγής του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας.

«Ο Βασίλης Παλαιοκώστας ανήκει σ' αυτό που λέμε πρωτόλεια επανάσταση». Ο αντιεξουσιαστής ο οποίος κάθεται στο εδώλιο για την απαγωγή του ανέφερε ότι η οποιαδήποτε συνδρομή του στο δραπέτη έγινε από «αίσθημα αλληλεγγύης» ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη... βιβλιοθήκη του.
«Είναι αντιεξουσιαστής με την κοινωνική έννοια του όρου. Οταν με φώναξε στο κελί του στον Κορυδαλλό εντυπωσιάστηκα από τη βιβλιοθήκη του. Εβγαλε μόνο το δημοτικό αλλά θαύμαζε το Νίτσε και τον Ντοστογιέφσκι. Δεθήκαμε και βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες μέσα στις φυλακές» είπε ο κατηγορούμενος περιγράφοντας τη γνωριμία του με το Βασίλη Παλαιοκώστα.
Ο ίδιος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην απαγωγή υποστηρίζοντας ότι «βοήθησε μόνο στο να κρύβεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας». Οπως είπε φρόντιζε να τον προμηθεύει με τα βασικά είδη για τη διατροφή του. «Οταν το 2006 έμαθα για την απόδραση με το ελικόπτερο, βγήκαμε έξω και πανηγυρίζαμε. Φωνάζαμε συνθήματα. Στις αρχές του 2007 με πήρε τηλέφωνο για να συναντηθούμε» είπε μεταξύ άλλων. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις καταθέσεις των αστυνομικών οι οποίες χαρακτήρισε αναξιόπιστες ενώ για το γεγονός ότι του «χρεώνονται» και ληστείες τις οποίες φέρεται να διέπραξε μαζί με τον Παλαιοκώστα είπε χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε – έξι».
Αδυναμία στα βιολογικά προϊόντα
Ο δεύτερος φερόμενος ως συνεργός του Παλαιοκώστα στην απαγωγή, ο οποίος όπως είπε προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας ότι και αυτός βοηθούσε ώστε να εξασφαλίζει τρόφιμα στο δραπέτη. Μάλιστα όπως είπε «ο Βασίλης είχε προτίμηση στα βιολογικά προϊόντα». Οταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο ο κατηγορούμενος να αποκαλύψει τις συνομιλίες του με το Β.Παλαιοκώστα είπε: «Ηθελα να τον ρωτήσω πολλά. Μία συζήτηση που κάναμε για το βιβλίο του Κώστα Σαμαρά μου είπε “είναι ρουφιάνος αυτός. Στην παραλία των Νέων Επιβατών συζητούσαμε για... κοριτσάκια» είπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του ο σερβιτόρος από την Κρήτη παραδέχτηκε τις πράξεις του ενώ αναγνώρισε στα πρόσωπα των δύο αντιεξουσιαστών τους συνεργούς του Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γ.Μυλωνά. «Κάνανε και οι δύο βάρδιες κατά τη φύλαξη του κ.Μυλωνά. Τον έναν τον ήξερα ως “Θοδωρή” και ήταν όταν απήχθη ο επιχειρηματίας ενώ ο άλλος ήρθε την άλλη ημέρα το πρωί και έφερε εφημερίδες» είπε στην απολογία του. Η δίκη θα συνεχιστεί με τις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων. 
WWW.AGELIOFOROS.GR