Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η Μ. Μαθιόπουλος, ο Guido Westerwelle και το Eurofighter για την Ελλάδα



Μαργαρίτα Μαθιόπουλος, κόρη του δημοσιογράφου Βασίλη Πέτρου Μαθιόπουλος και της αρχαιολόγου Elsie Μαθιόπουλος-Τορναρίτου, η οποία μαζί με την οικογένειά της ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία, μετά την ανάληψη της εξουσίας των συνταγμααταρχών στην Ελλάδα το 1967. Το βιογραφικό της συγκεκριμένης κυρίας, πρακτικά άγνωστη στην ελληνική επικαιρότητα, είναι έκτοτε γεμάτο από επιτυχίες, στον δημοσιογραφικό, στον διπλωματικό, στον οικονομικό και στον πολιτικό χώρο της Γερμανίας. Από την παιδική της κιόλας ηλικία, ήρθε σε επαφή με την πολιτική ελίτ της Γερμανίας, μια και η οικογένειά της διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Willy Brandt, πρώην Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και σύγχρονος πατέρα του Σοσιαλοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

Σήμερα, η κ.Μαργαρίτα Μαθιόπουλος ανήκει πολιτικά στον αντίπαλο χώρο, στο Κόμμα των Φιλελεύθερων (FDP), το οποίο ασκεί αυτή τη στιγμή στη Γερμανία την εξουσία, αποτελώντας μέρος του κυβερνητικού σχηματισμού των πολιτικών κομμάτων CDU (Χριστιανοδημοκράτες) και FDP. Η κυρία κ.Μαργαρίτα Μαθιόπουλος είναι μεταξύ των άλλων και σύμβουλος του κ.Guido Westerwelle σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής της ασφάλειας, ο οποίος είναι ο αρχηγός του κόμματος των Φιλελεύθερων (FDP), νυν υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, η κορυφή του δόρατος της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ποιά είναι η κ.Μαργαρίτα Μαθιόπουλος - παντελώς άγνωστη στο ευρύ ελληνικό κοινό; Για όσους δεν τη γνωρίζουν, μια μικρή σύσταση: Πρόκειται για την πιο περιβόητη κυρία του παρασκηνίου της ευρωπαικής, ειδικότερα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας. Θερμός υποστηρικτής του πολέμου στο Ιράκ και μέρος του παρασκηνιακού βαρύ πυροβολικού του λόμπυ της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας. Η κ.Μαργαρίτα Μαθιόπουλος είναι μεταξύ των πολλών άλλων δραστηριοτήτων και συνιδρυτής μαζί με τον κ.Klaus NAUMANN - πρώην αρχηγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και πρώην Γενικός Γραμμματέας του ΝΑΤΟ - της δεξαμενής σκέψης ASPIDE. Ο πρώην σύζυγος της κ.Μαργαρίτα Μαθιόπουλος, κ.Pflüger, με τον οποίο υπήρξε έντονη δικαστική διαμάχη για προσωπικούς λόγους, ανήκει σήμερα στην κορυφή της διπλωματικής ιεραρχίας του γερμανικού υπουργείου Αμύνης.

Ποιός είναι ο κ.Guido Westerwelle - νυν υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας; Μια μικρή σύσταση: Πρόκειται για έναν υπουργό εξωτερικών, ο οποίος συζητεί πρωτίστως τα εξοπλιστικά θέματα και μετά έρχεται η ατζέντα των διμερών σχέσεων. Ο σημερινός ΥΠΕΞ της Γερμανίας, κ. Guido Westerwelle, έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα της προώθησης με κάθε μέσο του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon για τις ανάγκες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, την ώρα που η δριμύτερη κριτική από την ΕΕ για το μείζον δημοσιονομικό θέμα της Ελλάδος προέρχεται από τη γερμανική πλευρά.
fox2e-mag.blogspot.com

1 σχόλιο:

enimerotikos είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ !
ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ-ΝΙΔΑ, ΘΑ ΒΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ !