Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Έχω την τιμή να είμαι ένας από τους Δικηγόρους που εκπροσωπούν την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Παρακολούθησα την παρουσίαση από την ΔΙΟΝ TV του θέματος για την σημερινή συνέντευξη των τεσσάρων δημάρχων, για τις κατ’αυτούς «διεκδικήσεις» του Ηγουμένου της Μονής και τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις αυτού και νυν και πρώην (ή τεως) δημάρχων. Από τα πολλά θέματα που προκύπτουν και για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να μεταφέρω με την ιδιότητα του Δικηγόρου, τα εξής:
Τόσο εγώ, όσο και οι άλλοι συνάδελφοι που εκπροσωπούμε την Μονή, επανειλημμένως τα τελευταία, τουλάχιστον πέντε, χρόνια έχουμε μεταφέρει επίσημα και ανεπίσημα, γραπτώς και προφορικώς τις συμβιβαστικές προτάσεις της Μονής τόσο για το θέμα των εκτάσεων του Λιτόχωρου, όσο και του Δίου, σε αιρετούς, σε πολίτες, σε Δικηγόρους, στα ΜΜΕ, στο Νομαρχιακό συμβούλιο και αλλού. Το ίδιο έχει κάνει και η Ιερά Μονή. Με αυτές χορηγούνται οριστικοί τίτλοι σε όποιους πολίτες φέρεται να αδικούνται. Οι περισσότεροι προτείνεται να παραμείνουν στις εκτάσεις που κατέχουν ήδη, ενώ σε όσους χρειαστεί να μετακινηθούν θα δοθούν, άλλες ίσης αν όχι μεγαλύτερης αξίας. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα έχουν πλέον νόμιμο και οριστικό τίτλο, ενώ τώρα δεν έχουν ουσιαστικά τίποτα και εν όψει κτηματογράφησης σίγουρα θα έχουν προβλήματα.
Όμως, αυτές οι απόλυτα συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες και δίκαιες προτάσεις, που λύνουν τα όποια προβλήματα, έχουν μείνει αναπάντητες, αναξιοποίητες και αποσιωπούνται με απαράδεκτο τρόπο, από τους Δημάρχους κ. Τσιφοδήμο και κ. Παπαχρήστο. Μάλιστα έχουν το θράσος ενώπιον των ΜΜΕ, ο μεν πρώτος το καλοκαίρι του 2009 στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο δε δεύτερος σήμερα, να ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
Δύο τινά συμβαίνουν: Είτε όντως δεν ήξεραν για αυτές τις προτάσεις, οπότε δεν έχουν γνώση των υποθέσεων και κακώς κάνουν τόσο μεγαλόστομες δηλώσεις και διαμαρτυρίες, είτε δυστυχώς ψεύδονται....Και στις δυο περιπτώσεις είναι κατακριτέοι.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού, κ. Αμοιρίδη, κ. Παπαγεωργίου και κα. Μίχου, που διακήρυξαν την συμπαράστασή τους στους τέσσερεις Δημάρχους, πως αυτό που ζητείται από την διοίκηση της Ιεράς Μονής, είναι στην ουσία να εκποιήσει χαριστικά και με παράνομο τρόπο περιουσία της Μονής που εξομοιούται απολύτως με την δημόσια. Κάτι τέτοιο είναι εύλογα παράνομο και η συνδρομή τους, καίτοι βουλευτές, στην πίεση που ασκείται στους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής, να προβούν σε παράνομη παραίτηση από την περιουσία της, είναι θεσμικό και νομικό ατόπημα στην καλύτερη περίπτωση.
Mε τιμή
Σπύρος Ζιωγάνας, Δικηγόρος 
lefteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: