Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Το Eurogroup αμέλησε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας»

NAFTEMPORIKI.GR 
Σοβαρή αμέλεια του Eurogroup σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραδέχθηκε ο επικεφαλής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Θεωρούμε την έλλειψη ενασχόλησης με την κατάσταση της Ελλάδας ως αρκετά σοβαρό σφάλμα αμελείας», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός της από τη ζώνη του ευρώ «θα είχε συνέπειες αντίστοιχες με τις συνέπειες ενός σεισμού, ανεξέλεγκτες» και θα επέφερε μια εκτεταμένη και αρνητική αντίδραση των αγορών.
«Η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα ισοδυναμούσε με το τέλος των πάντων για την Ελλάδα. Και θα ήταν επίσης απόλυτα αρνητική για την εικόνα της ευρωζώνης», πρόσθεσε.
«Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους...θα ρωτάμε συνέχεια τους Ελληνες πού βρίσκονται με τον πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων», προειδοποίησε.
Διαβεβαίωσε δε ότι η ευρωζώνη «θα ασχοληθεί στο μέλλον πολύ πιο εντατικά και σοβαρά με την ανταγωνιστικότητα των χωρών».
«Μια νομισματική ζώνη δεν μπορεί να υπάρξει επ΄άπειρον εάν οι διαφορές ανάμεσα στις επιδόσεις των εθνικών οικονομιών αυξάνονται υπερβολικά», υπογράμμισε.
Επανέλαβε τέλος ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να είναι «πιο στενά συντονισμένη εντός της ευρωζώνης».
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε για ατολμία και πολυφωνία.
«Mπροστά σε ένα πρωτόγνωρο για την Ευρωζώνη φαινόμενο, γίναμε εν πολλοίς και πειραματόζωα σε μια μάχη μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών αγορών. Και αυτό έχει και την ιστορική του σημασία, διότι βεβαίως δεν είχε υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου [Βλέπε άρθρο] .

Δεν υπάρχουν σχόλια: