Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αργεί ακόμη η κατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ

Θέτουν θέμα περαιτέρω κριτηρίων
Αναφερόμενος στις συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Φίλιπ Κρόουλι, τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ο κ. Κρόουλι, κληθείς να σχολιάσει το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα μη θεώρησης διαβατηρίων (Visa Waiver), τόνισε ότι δεν υφίσταται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σημείωσε ότι υπάρχουν κάποια κριτήρια που πρέπει να εκπληρωθούν.
Αφού υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει το σημαντικό έργο που έχει σημειωθεί και από τις δυο χώρες, ο κ. Κρόουλι τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να αναφέρει κανείς σε ποιο ακριβώς σημείο της διαδικασίας βρισκόμαστε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό.
Για τις συνομιλίες με τον Δ. Δρούτσα σημείωσε ότι σε αυτές συζητήθηκε "ένα φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στα Βαλκάνια, την Κύπρο, και άλλα περιφερειακά ζητήματα".
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: