Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δημοκρατίες της Βαϊμάρης...

Είχε δίκιο ο κ. Σαμαράς όταν ζητούσε να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή Ερντογάν καθώς και η επιστολή-απάντηση Παπανδρέου στον Ερντογάν.

Εκτός κι αν η διαφάνεια είναι επιλεκτική. Εκτός κι αν η μυστική διπλωματία σε επίπεδο πρωθυπουργών είναι επιτρεπτή. Εκτός κι αν ο ελληνικός λαός, όσον και ο τουρκικός λαός, θεωρούνται απ' τους ηγέτες τους κορόιδα.

Τι μας πρότεινε ο Ερντογάν; Τι του απαντήσαμε; Είναι ασφαλές και παραγωγικό να ξέρουν περί αυτών των σπουδαίων, μόνον ο κ. Νταβούτογλου, ο κ. Δρούτσας και η Χίλαρυ;

Βεβαίως και είχε δίκιο ο κ. Σαμαράς όταν ζητούσε να δοθεί στη δημοσιότητα αυτή η αλληλογραφία, προς το συμφέρον και των δύο λαών, άδικο έχει όταν δεν φαίνεται να επιμένει.

Οι υποθέσεις αυτές δεν είναι μιας μέρας ντουφεκιά. Ασφαιρη και για τις εντυπώσεις.
Ανάμεσα στους ξένους σοφούς που έχει καλέσει στη Λεγεώνα των Ξένων (Σύνταγμα Αλοζανφάν Παμπούκης) ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου, δεν βλέπω Βαυαρούς! Γιατί; Τους εξαντλήσαμε επί Οθωνος;
Επίσης κάνω -μετά λύπης μου- και μιαν άλλη πικρή διαπίστωση: όλοι αυτοί οι σοφοί που έχουν κληθεί υπό τα όπλα (Σύνταγμα Αλοζανφάν Παμπούκης) είναι όλοι Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί, άντε κι ένας απ' τας παρυφάς του Αγγλοσαξωνικού πολιτισμού, ένας Αυστραλός.
Γιατί τέτοια αντιπολυπολιτισμική, τολμώ να πω, μονομέρεια;
Χάθηκαν ένας-δυο σοφοί από την Τανγκανίκα ή τη Μαδαγασκάρη - οι οποίοι θα καταλάβαιναν την περίπτωσή μας και πιο εύκολα; γιατί αυτή η σχεδόν ρατσιστική στενότης στις επιλογές μας;
Ολο πίσω μένουμε...
Ευτυχώς όμως γρηγορεί προσωπικώς ο Γιωργάκης. Ο οποίος θα φέρει κι άλλους (νέους) Συμβούλους να εποπτεύουν τους ήδη υπάρχοντες Συμβούλους!
Μια χαρά πάμε από Συμβούλους - σαν τα ραπανάκια για την όρεξη, οι Σύμβουλοι φύονται και ξεφυτρώνουν παντού! Μπορεί να κάνει περικοπές σε μισθούς ο κ. πρωθυπουργός, αλλά από νέους Συμβούλους που θα συμβουλεύουν το πλεόνασμα Συμβούλων που έχουμε τι να κάνουμε με το έλλειμμα Συμβούλων που πρέπει να μειώσουμε κι άλλο γεμίζοντάς το με νέους Συμβούλους - δόξα σοι ο Θεός, πάμε καλά!
Ακόμα και ο πολύς Στίγκλιτς.
Σύμβουλος κι αυτός του Γιώργου (όταν θυμάται ότι είναι σοσιαλιστής). Ούτε κι αυτός (ο Στίγκλιτς) «βρίσκει και τόσο κακό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» (συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κυριακής). Don't cry for me Argentina! Ωραίος κι ο Στίγκλιτς. Από τέτοιους αριστερούς έχει χορτάσει η Δεξιά.
Γενικώς δεν πάμε καλά ως αριστερά στον πλανήτη (συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας). Ο Ομπάμιας φορ εξάμπλ! προσπαθεί ο έρμος να κλείσει το Γκουαντάναμο κι αυτό δεν κλείνει με τίποτα. Ούτε οι Σκαιές Πύλες της Τροίας τέτοιο πείσμα. Ομως, έτσι επίμονη στους δικούς της νόμους είναι συχνά η πραγματικότης, απογοητεύοντας εξίσου συχνά κάποιους ζηλωτές που πιστεύουν ότι με ευσεβείς πόθους βάφονται αυγά.
Πάλι καλά που στη δική μας επικράτεια (ήτις περιλαμβάνει ακόμα -το σημειώνω για τον κ. Δρούτσα- το Αγαθονήσι και τη Νήσο Αίγινα) τα πράγματα είναι πιο χαλαρά κι αρκούντως ρωμαίικα, ώστε να τα αντέχουμε (κυρίως όσα δεν είναι ανθεκτικά, αλλά όσο σάπια και σαθρά μάς αξίζει).
Τώρα, για παράδειγμα που η κυρία Δραγώνα δήλωσε «πατριώτισσα» σε κυριακάτικη εφημερίδα και «υπερήφανη που είναι Ελληνίδα» (πράγματα για τα οποία η ταπεινότης μου ουδέποτε αμφέβαλλε), δεν θα έχει πρόβλημα και ο κυρ φον κωλοτούμπεν Καρατζαφέρης ως προς την πλήρη πλέον υποστήριξή του στο φαιοπράσινο μέτωπο, που έχει συμπτυχθεί μεταξύ ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ, όχι όλου είναι η αλήθεια, περί τα έκτακτα άκρως νεοφιλελεύθερα μέτρα (ώς και μέρος της Ν.Δ. τσινάει) που έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν από την κυβέρνηση στο εγγύς μέλλον! (Σχέδιο Ωχ Μανούλα μου).
***
Α, και μια απορία: είπε ο Γιώργαρος κάτι για σύνταξη στα 67! Θεωρήθηκε κουταμάρα και το πήρε πίσω. Αμέσως κατόπιν πρυτάνευσαν ωριμότερες σκέψεις: Η σύνταξη στα 67 είναι μια οψιόν! Συνεπώς δεν είπε μια κουταμάρα ο Γιώργαρος! Λογικόν! Και νόμιμον, ηθικόν και φιλοσοφημένο! Προχώ και ψαγμένο! Ηγουν, ο μόνος λόγος για να πάρουν πίσω την απόφαση για σύνταξη στα 67, θα 'ναι η σύνταξη στα 70!
Δοξάστε τους!

2 σχόλια. Σχολιάστε!

1 Ο/Η Pokar έγραψε: (πριν 1 ώρα)
Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε (είναι!)
2 Ο/Η oisterwijk έγραψε: (πριν 46 λεπτά)
Στάθη,παρ'όλο που κάθε μέρα εχεις σχεδόν δίκιο,σήμερα έχεις άδικο για τους συμβούλους.
Αν θυμάμαι καλά το είχε πεί και μάλιστα τηλεοπτικά ότι θα φέρει συμβούλους κι ότι είχε ήδη συμβουλευθεί τον Ισπανό αρχιτέκτονα που ανάπλασε την Βαρκελώνη κι αν δεν μ'άπατά η μνήμη μου τον έκανε και μια τηλεοπτική περαντζάδα.
Βέβαια έχεις δίκιο για τους συμβούλους των συμβούλων όπως και ότι απέκλεισε την Αφρική και την Ασία,άραγε αυτό δεν είναι ρατσισμός.
Πάντως στον πιθηκοπαπαγαλισμό πάμε πάρα πολύ καλά, πως τον ονομάζεις τον κύριο που παριστάνουμε ΟΜΠΑΜΙΑ;
Αχ!!! Θεέ μου (που είσαι και φιλέλληνας)ας γινόταν να υπήρχαν και άλλοι σαν τον Στάθη. 
WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: