Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κομματική εκδήλωση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λιτοχώρου 



Έκοψαν πίτα υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης


Υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, αλλά και με τα βλέμματα στραμμένα στον «Καλλικράτη» η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Λιτοχώρου, το βράδυ της Παρασκευής, έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα.
Οι τρεις Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση της Ελληνικής  οικονομίας, ενώ εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση  με τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση.

Ο δε Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Μαλτζάρης ευχήθηκε στην αντίστοιχη εκδήλωση που θα διοργανώσει την επόμενη χρονιά η τοπική του Λιτοχώρου να είναι κοντά τους και ο δήμαρχος του νέου διευρυμένου δήμου της νότιας Πιερίας.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η δήλωση του Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λιτοχώρου κ. Αστέριου Καρτσιώτη, ο οποίος ευχήθηκε το κίνημα τους να έχει ακόμη περισσότερες νίκες στο μέλλον, καθώς και το Λιτόχωρο.

Γιάννης Αμοιρίδης: «Είμαστε  σίγουροι ότι και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε νικητές»
Ο Βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, στην κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Λιτοχώρου,  επέλεξε να μιλήσει με στρατιωτικούς όρους για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας την οικονομική κρίση  πόλεμο. «Σε εποχή πολέμου υπάρχει επιστράτευση και κερδίζει τη μάχη εκείνος που έχει σχέδιο, όραμα, διαταγμένο στρατό, αξιωματικούς και στρατηγό με πυγμή.

Σήμερα η χώρα αυτή έχει στρατό, πολίτες που είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη, έχει αξιωματικούς και  στρατηγό τον Πρόεδρο μας, τον Πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου.

Είμαστε σίγουροι ότι και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε νικητές, γιατί ο ελληνικός λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις, αρκεί να τις ξυπνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε ότι το σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης θα πρέπει να γίνει πρώτα σχέδιο κοινωνικής συνοχής. «Τα μέτρα πάρθηκαν από τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε τα χαμένο έδαφος των 5,5.

Ετών  χρόνια αναξιοπιστίας, διαφθοράς, αναποτελεσματικότητας, απραξίας ανικανότητας, αδιαφάνειας», είπε και πρόσθεσε ότι όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι  θα πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα.

Ο κ. Αμοιρίδης εξαπέλυσε πυρά  κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι δεν στηρίζει ούτε τους ίδιους τους συνεταίρους της, γιατί είναι μια Ευρώπη  των οικονομιών και όχι των κρατών και των εθνών.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η μόνη περίπτωση για να κερδίσει η χώρα μας αυτή τη μάχη είναι να πιστέψουν οι πολίτες στην αλλαγή του τρόπου διοίκησης του κράτους, στην συμμετοχή και στον αγώνα.


Θανάσης Παπαγεωργίου: «Η χώρα μας κινδυνεύει»
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, αλλά και στα παγκόσμια οικονομικά «παιχνίδια» που παίζονται σε βάρος της Ελλάδα και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
 
«Η χώρας μας δοκιμάζεται, η χώρα μας κινδυνεύει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου στην αρχή της ομιλίας του. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε εναντίον των παγκόσμιων οικονομικών παραγόντων που έβαλαν την Ελλάδα στο στόχαστρο, καθώς και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που άφησε την Ελλάδα να παλεύει μόνη της σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον. 
 
«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα η χώρα μας και η Ευρώπη θα βρεθούν σε  διπλή ύφεση με τρομερές επιπτώσεις στην ανεργία και την καθήλωση των οικονομιών.

Σε αυτές τις συνθήκες  πρέπει όλοι να εγερθούμε. Απαιτείται ένας νέος πατριωτισμός».

Ο κ. Παπαγεωργίου κάλεσε τα κομματικά στελέχη να είναι μπροστάρηδες  στον αγώνα που κάνει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. 

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα  βρέθηκε «γυμνή» εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο κ. Καραμανλής είναι υπεύθυνος και πήγε τη χώρα δέκα χρόνια πίσω. Δεν θα συνέλθει η  Ελλάδα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Εμείς, όμως, θα δώσουμε τη μάχη και θα πετύχουμε», είπε. 
Μαρία Μίχου: «να χαμογελάσουμε και πάλι»
Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου ανέφερε ότι από την κυβέρνηση γίνεται μια σοβαρή δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, χαρακτηρίζοντας τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ως αναγκαία για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη και πάλι στον τόπο.

«Ο στόχος του Γιώργου Παπανδρέου, ενός πραγματικά ικανού Πρωθυπουργού, είναι να χαμογελάσουμε και πάλι. Όλα θα γίνουν καλύτερα με τη συνεχή προσπάθεια, τη δουλειά και τον διαρκή αγώνα».

Η κα. Μίχου σημείωσε ότι οι τρεις Βουλευτές του νομού μεταφέρουν στην Αθήνα την ανησυχία και αγωνία των κατοίκων της Πιερίας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής μας.
ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ ON LINE 

Δεν υπάρχουν σχόλια: