Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

«Πλήρη εμπιστοσύνη» στην Ελλάδα για το έλλειμμα από Γαλλία και Σουηδία
Η Γαλλία και η Σουηδία έχουν «πλήρη εμπιστοσύνη» στις προσπάθειες της Ελλάδας για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Η Γαλλία και η Σουηδία έχουν «πλήρη εμπιστοσύνη» στην ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, που έχει στόχο να καθησυχάσει τις χρηματαγορές, δήλωσε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.
«Ο συνάδελφός μου Άντερς Μποργκ και εγώ συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ελλάδα», δήλωσε η Λαγκάρντ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον σουηδό ομόλογό της στο Παρίσι.
Η Γαλλίδα υπουργός διαβεβαίωσε ότι «αισθάνεται ανακούφιση που βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνον ενημέρωσε την κοινή της γνώμη, αλλά εργάζεται τώρα με το κοινοβούλιό της για την υλοποίηση των διατάξεων του προγράμματος σταθερότητας», το οποίο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη» στην ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό, σημείωσε.
Κατά τη συνέντευξη αυτή η Λαγκάρντ απέφυγε τις ερωτήσεις για ενδεχόμενο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας προς όφελος της Ελλάδας, όπως και για πιθανή μετάδοση της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.
Οι χρηματαγορές, οι οποίες φοβούνται ότι η Ελλάδα, αλλά κι άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία ή η Ισπανία, δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν το χρέος τους, αναμένουν ένα καθησυχαστικό μήνυμα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: