Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη με την Μαρία Λιονή

Για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην Κεντρική Μακεδονία συζήτησαν η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή.
Η κ. Τζάκρη επισκέφθηκε την περιφερειάρχη και μετά τη συνάντηση που είχαν δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει την Κεντρική Μακεδονία σε Περιφέρεια της καινοτομίας και να τονίσει το ρόλο της Θεσσαλονίκης σε μητροπολιτικό κέντρο υπερτοπικού και διαβαλκανικού χαρακτήρα. Διαπίστωσε, ωστόσο, πως υπάρχει μια αδυναμία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αξιοποιήσει τον τριτογενή τομέα της οικονομίας, να ενταχθεί στα διεθνή οικονομικά κέντρα και να λειτουργήσει ως μητροπολιτικό κέντρο.
Για το ΕΣΠΑ είπε ότι άρχισε το 2007 αλλά ουσιαστικά είμαστε ακόμη στην αρχή όσον αφορά στην απορροφητικότητα των κονδυλίων, η οποία είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα.
Η κ. Λιονή τόνισε ότι μπορεί να είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά υπάρχουν έτοιμες μελέτες και σύντομα θα αναστραφεί αυτή η εικόνα.
 www.

Δεν υπάρχουν σχόλια: