Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Τρισέ: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους σκληρούς στόχους που έθεσε για την οικονομία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ μετά τη λήξη των εργασιών του G7 στον Καναδά.

Νέα στήριξη στην Ελλάδα πρόσφερε το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη λήξη της συνόδου της G7 στον Καναδά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα καταφέρει να επιτύχει τους σκληρούς στόχους που έχει θέσει για την οικονομία της. «Αναμένουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να επιτύχει αυτό το στόχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στήριξη και από Γιούνκερ
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται βοήθεια από το ΔΝΤ.
«Εμείς, οι εκπρόσωποι της ζώνης του ευρώ, καταστήσαμε σαφές ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή και ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί», τόνισε ο Γιούνκερ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Τζιμ Φλάχερτι, που προεδρεύει αυτήν την περίοδο στην G7, είπε ότι τα χρέη των χωρών-μελών της ευρωζώνης είναι ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την G7.
Πεπεισμένη ότι το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα εκτελεστεί, εμφανίστηκε κατά τη σύνοδο της G7 που πραγματοποιήθηκε στο Ικαλουίτ του Κανάδα, η Γαλλίδας υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.
«Το μήνυμα ήταν ότι τα ευρωπαΐκά μέλη της G7 έχουν διαβεβαιώσει τους εταίρους τους στη G7 για το περιεχόμενο και τη σημασία του σχεδίου που εφαρμόζεται από την Ελλάδα και είναι πεπεισμένοι ότι θα εκτελεσθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: