Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010



[ ΓΝΩΜΗ ] Η ελληνική τραγωδία

Του Γιάννη Α. Μυλόπουλου www.mylopoulos.gr, WWW. TA NEA ON LINE

Με τον κωδικό «ελληνική τραγωδία» οι Ευρωπαίοι αποκάλεσαν την... τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έπειτα από πεντέμισι χρόνια δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Τελευταία, διαπιστώνεται ότι η ελληνική τραγωδία, δυστυχώς, δεν είναι μόνον αυτό.

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τους διεθνείς οικονομικούς κύκλους ότι επιτέλους οι Έλληνες αποφάσισαν να βάλουν τάξη στις δημόσιες δαπάνες, στο εσωτερικό της χώρας ο χορός των... ανυποχώρητων αγροτών ακυρώνει την εθνική προσπάθεια. Παρουσιάζοντας στο διεθνές κοινό την εικόνα μιας κρατικοδίαιτης Ελλάδας που, εκπαιδευμένη να συντηρεί επιδοτούμενες δραστηριότητες, αδιαφορεί για την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και κλιμακώνει τις διεκδικήσεις για επιπλέον παροχές, κλείνοντας δρόμους και τελωνεία.

Και ενώ ο Πρωθυπουργός, σε μια ύστατη προσπάθεια να φυσήξει ούριος άνεμος στην ελληνική οικονομία, ζητά θυσίες από όλους με ένα εξαιρετικά αυστηρό, πλην αναγκαίο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Αριστερά σε μια λαϊκιστική αποθέωση, υποκινεί «λαϊκές» αντιδράσεις για την αποδόμηση του σχεδίου σταθερότητας.

Την ώρα, τέλος, που η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, κατ΄ εξοχήν υπεύθυνη για την εθνική χρεοκοπία, οδύρεται υποκριτικά για την τραγική θυσία των Ελλήνων και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άργησε να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου που η ίδια, ως πρώην κυβέρνηση, της άφησε εγκαταλείποντας τη διακυβέρνηση της χώρας...

Ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος είναι καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: