Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Ζημιές στον παραλιακό
* Καταγραφή από τη Νομαρχία Λάρισας που ζητά αποκατάσταση από την εταιρία

www.elefteria.gr


Σε οκτώ τουλάχιστον σημεία της εναλλακτικής των Τεμπών διαδρομής, του δρόμου Λάρισας – Αγιάς – Αγιοκάμπου – Στομίου –διασταύρωση ΠΑΘΕ, εμφανίστηκαν βλάβες στο οδόστρωμα, ρωγμές και καθιζήσεις, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να είναι πλέον προβληματική.
Η Νομαρχία Λάρισας που είχε προειδοποιήσει ότι θα γίνουν ζημιές στον παραλιακό άξονα από τον κυκλοφοριακό φόρτο, ανακοίνωσε ότι κατόπιν αυτού, η Νομαρχία παρενέβη και με συνεργεία μηχανικών κατέγραψε τις ζημιές για τις οποίες ζητά άμεση αποκατάσταση, όπως είχε άλλωστε συμφωνηθεί και κατά τη σχετική σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα, τον περασμένο μήνα στη Λάρισα.
Ειδικότερα, μετά από εντολή του νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λάρισας διενήργησαν αυτοψίες στο οδικό δίκτυο των παραλίων και διαπίστωσαν ότι λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχονται καθημερινά έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.
Κατόπιν αυτού, με εντολή νομάρχη, οι Τεχνικές Υπηρεσίες απέστειλαν υπόμνημα στην εταιρία ‘‘Άκτωρ Α.Τ.Ε’’ που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου με το οποίο ζητείται να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές παρεμβάσεις σε όλα τα προβληματικά σημεία.
Συγκεκριμένα μετά τη σχετική αυτοψία των μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λάρισας διαπιστώθηκε η ύπαρξη προβλημάτων στις ακόλουθες χιλιομετρικές θέσεις (Χ.Θ.):
* Γέφυρα Γερακαρίου : Καταστροφή στηθαίων δεξιά
* Χ.Θ 44+300 ( Φιλοκτήτης) βαθιά λακκούβα
* Χ.Θ 49+800 λακκούβα πριν την «Ιρλανδική Τάφρο»
* Χ.Θ 50+300 (‘‘Σπιτάκι’’) λακκούβες
* Χ.Θ 55+500 κατάπτωση
* Χ.Θ 57+000 καθίζηση οδοστρώματος, διαρροή επιχώματος
* Χ.Θ 58+000, 60+500, 61+000 (Οικισμός Κουτσουπιά) λακκούβες
* Χ.Θ 62+000 λακκούβες
Επίσης στο σχετικό έγγραφο προς την εταιρία προτείνεται η σήμανση με προειδοποιητικές πινακίδες των θέσεων των «Ιρλανδικών Τάφρων» στις Χ.Θ. 44+700, 48+400, 49+800 οι οποίες είναι πλημμυρισμένες ενώ επισημαίνεται ακόμη και η ανάγκη επαναδιαγράμμισης του άξονα ή της οδού για την περαιτέρω ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: