Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών με 750 εκ. ευρώ
Πηγή: Express.gr  27/01/10-07:15

AΠO τον Μάρτιο αρχίζει η εφαρμογή του τετραετούς προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 60.000 ανέργων. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις και ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 750 εκατ. ευρώ για την τετραετία. Kατά το 1ο έτος η επιδότηση θα είναι 100%, στο δεύτερο 75%, στο 3ο 50% και στο 4ο 25%.
Παράλληλα, για την αποφυγή μείωσης του ήδη υπάρχοντος προσωπικού στις επιχειρήσεις, προωθείται η εφαρμογή προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ. Oπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδος, στόχος των κινήσεων αυτών είναι η ανάσχεση της ανεργίας και η προώθηση της απασχόλησης με τη χρήση μέτρων ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης.
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας ανέφερε πως εντός του 2010 θα ενεργοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ συνολικά 8 δράσεις, όπως προγράμματα κοινωνικής και κοινωφελούς εργασίας, μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε απασχόλησης, τοπικά σχέδια απασχόλησης, προγράμματα εναλλασσόμενης απασχόλησης σε τομείς πράσινης ανάπτυξης, αλλά και καινοτόμα προγράμματα για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης. Κουπόνια ανέργων Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας θα έχει νέα συνάντηση με τους φορείς και τις εταιρίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξειδικευτεί η διαδικασία χορήγησης των κουπονιών στους ανέργους, για να έχουν έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα είδη τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι φορείς και οι εταιρίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: