Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Να είμαστε έτοιμοι για όλα»

Δεν αποκλείει «σχέδιο» πίσω από τους εμπρησμούς της συναγωγής Χανίων ο Θ.Πάγκαλος


«Να είναι όλα τυχαία και να μην υπάρχει γενικότερο σχέδιο» ευχήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρεη.

Ο κ.Πάγκαλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και ευχήθηκε να μην αντιμετωπίσουμε άλλες μορφές τέτοιου είδους προκλήσεων.
Ο κ.Καρατζαφέρης έκανε λόγο για προβοκάτσια και αναρωτήθηκε «μήπως κάποιες υπηρεσίες θέλουν να δημιουργήσουν τριγμούς στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ».

«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι τώρα υπάρχει μια διαφοροποίηση στο τρίγωνο Αγκυρας, Ουάσινγκτον και Ιερουσαλήμ και ενδεχομένως να μην ήθελαν μιαν άλλη δίοδο προσέγγισης Ελλάδας και Ισραήλ και δημιουργήσαν αυτό το έγκλημα. Πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργείται και μια κόντρα μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών άκρων. Η Πολιτεία θα έπρεπε ενδεχομένως να έχει καλύτερα αντανακλαστικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Ο Θ.Πάγκαλος τόνισε κατ' αρχήν ότι «οι Έλληνες Εβραίοι, είναι Έλληνες πολίτες, ισότιμοι καθ’ όλα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες» και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία και πολιτεία, είναι αποφασισμένη να προστατέψει την ομαλή τους διαβίωση, την πρόοδο και την προκοπή τους - και βεβαίως, τους τόπους και τις μορφές με τις οποίες αυτοί θρησκεύονται».

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η Αστυνομία «αντέδρασε στο μέτρο που μπορούσε να αντιδράσει . Πρέπει όμως να είμαστε, πράγματι έτοιμοι», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΟN LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: