Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο Δήμαρχος Κατερίνης για τον "Καλλικράτη" 



Στα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα Καλλικράτης το οποίος χαρακτήρισε ως "τομή" για την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.



Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η δική του θέση αναφορικά με τον αριθμό των Δήμων στο νομό είναι να γίνουν τρεις και τόνισε χαρακτηριστικά πως τα κριτήρια πρέπει να είναι αναπτυξιακά και όχι "προσωπικά - μικροσυμφέροντα".

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Ο Δήμαρχος Κατερίνης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πιερίας Σάββας Χιονίδης είπε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, αναμένουν την εξειδίκευση των θεμάτων ώστε να γίνει περαιτέρω συζήτηση.

"Το θετικό στοιχείο είναι ότι κάποιος τόλμησε να κάνει την τομή παρόλο που ήταν έτοιμα όλα αυτά. Η δεύτερη μεγάλη τομή υπήρξε η δέσμευση του υπουργού για τη σύνδεση του ΦΠΑ με τα έσοδα της αυτοδιοίκησης. Σε ένα τέτοιο σχεδιασμό σαφώς και θα βρεθούν πόροι, είμαι βέβαιος για αυτό. Ήταν ένα ώριμο θέμα αυτό τόσο από την αυτοδιοίκηση όσο και από τα κόμματα σχεδόν όλα, όπως επίσης και από την κοινωνία στην οποία υπάρχει μια ωριμότητα, και η κοινωνία είναι αυτή που προχωρά μπροστά και από τους πολιτικούς. Οφείλουμε να ακούμε τις τοπικές κοινωνίες και να αφουγκραζόμαστε τις θέσεις και τις απόψεις τους. Η κοινωνία είναι βέβαιο ότι ξέρει καλύτερα".

Ο "Καλλικράτης" στην Πιερία

Αναφερόμενος σε τοπικό επίπεδο και εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση χωρίς να υπάρχει όπως είπε κάποιο ψήφισμα από την ΤΕΔΚ ο κ.Χιονίδης υιοθέτησε την άποψη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης , που προβλέπει για την Πιερία τρεις Δήμους.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Κατερίνης προβλέπεται η συνένωση του με τους Δήμους Ελαφίνας, Πέτρας, Πιερίων Παραλίας και Κορινού.

"Θα πρέπει να γίνουν τρεις δήμοι, όπως προβλέπει η μελέτη του Ι.Τ.Α που έκανε μια πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα. Από εκεί και πέρα μικροτροποποιήσεις και βελτιώσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν. Επομένως ας αφήσουν κάποιοι που θέλουν να δημιουργούν ζητήματα για προσωπικά μικροσυμφέροντα να επιλέγουν το ένα ή το άλλο. Η κοινωνία έφυγε μπροστά, και όσοι το αντιληφθούν θα κάνουν καλό στον τόπο και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το αύριο. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι το αύριο της κοινωνίας και το αύριο της κοινωνίας είναι το αύριο των παιδιών μας. Αυτό δεν μπορείς να το βάζεις στην ίδια ζυγαριά με μικροσυμφέροντα προσωπικά ή με αντιλήψεις άλλων εποχών".  ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ ON LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: