Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Υπερσύγχρονο Αεροπορικό Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα





To σύστημα Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ, του κατασκευαστικού οίκου της κοινοπραξίας ThalesRaytheonSystems, έλαβε την έγκριση για την εγκατάσταση του στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία και την Ελλάδα. Η ThalesRaytheonSystems, έλαβε τη σχετική έγκριση για την κατασκευή τριών επιπλέον Κέντρων Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων το ένα προορίζεται για την Ελλάδα.

Αυτή η σύμβαση περιλαμβάνει την παροχή ενός Κέντρου Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου λειτουργικού επιπέδου 1 (LOC 1) στη Λάρισα, το οποίο θα λειτουργεί πλήρως ψηφιακά και θα είναι συνδεμένο με το αντίστοιχο υπό κατασκευή κέντρο στην Τσεχία και στη Δανία. Η συγκεκριμένη σύμβαση για την Ελλάδα, Τσεχία και Δανία, προετοιμάζει το δρόμο για πρόσθετες εγκαταστάσεις σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ με σημαντικές μελλοντικές δραστηριότητες, όπως η άμυνα βαλλιστικών πυραύλων.

Το πρόγραμμα της Συμμαχίας „ΝΑΤΟ ACCS LOC 1“ περιλαμβάνει 11 συνολικά περιοχές με αντίστοιχα Κέντρα Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου, τα οποία μέχρι σήμερα λειτουργούσαν μόνο στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες.

Το ACCS LOC 1 έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα υφιστάμενα αεροπορικά κέντρα ελέγχου και διοικήσεως του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και θα θέσει νέα πρότυπα διαλειτουργικότητας για τις αεροπορικές δραστηριότητες, παρέχοντας μια ενιαία, ολοκληρωμένη εικόνα επιτήρησης του εναερίου χώρου. Το πρόγραμμα, αξίας τουλάχιστον 550 εκατομμυρίων δολαρίων , θα παρέχει στο ΝΑΤΟ την υποστήριξη όλου του φάσματος των επιθετικών και αμυντικών αεροπορικών δραστηριοτήτων, καθώς και τον πλήρη έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και της διαχείρισης του εναέριου χώρου.

Με πληροφορίες από defpro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: