Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Στήριξη Μπαρόζο στην ελληνική κυβέρνηση
Από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι οικονομικές πολιτικές δεν είναι μόνο εθνική υπόθεση αλλά και ευρωπαϊκή.
Την ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού των οικονομικών πολιτικών στην ΕΕ υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λέγοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει ότι θα πρέπει να προσεγγίζουμε με ενιαίο τρόπο το ζήτημα των οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών, και ειδικότερα των κρατών μελών της ευρωζώνης.
«Είναι προφανές ότι οι οικονομικές πολιτικές δεν είναι μόνο εθνική υπόθεση, αλλά και ευρωπαϊκή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, ο Ζ. Μπαρόζο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί η Ελλάδα είναι η ίδια η χώρα να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση σε αυτήν την προσπάθεια».
Συνεχίζοντας, ο Ζ. Μπαρόζο τόνισε:
«Η νέα κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρες δεσμεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση και ετοιμάζουμε την απόφασή μας για το ελληνικό πρόγραμμα η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: