Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Φεύγουν από ΕΡΤ Λυριτζής, Οικονόμου, Τσαπανίδου
Πηγή: Express.gr  29/01/10-07:00
 Γύρω στις 22 Φεβρουαρίου οι κ.κ. Λυριτζής – Οικονόμου θα εμφανιστούν στις οθόνες του ΣΚΑΪ, όπως επίσης και η κ. Π. Τσαπανίδου. Η εκπομπή των πρώτων θα είναι κανονικά 6:00  – 10:00 το πρωί και 10:00 – 13:00 της δεύτερης.
 Κοινή είναι η απόφαση να ξεμπερδέψουν από τις υποχρεώσεις τους στη ΝΕΤ και  να αφήσουν να περάσουν λίγες μέρες πριν εμφανιστούν στη νέα τους δουλειά.
 Η αμοιβή τους θα είναι περίπου όση θα ήταν και στη ΝΕΤ – μετά τις περικοπές που ανακοινώθηκαν – και τα συμβόλαιά τους τριετή.
 Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή ενισχύει τον ΣΚΑΪ και αποδυναμώνει την κρατική τηλεόραση. Μείωση της τηλεθέασης σημαίνει μακροπρόθεσμα σταδιακή μείωση των διαφημιστικών εσόδων για τη δημόσια τηλεόραση, άρα αύξηση της πίτας για τα ιδιωτικά κανάλια.
 Οι κ.κ. Λυριτζής – Οικονόμου σε κατ'Α ιδίαν συζητήσεις με τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης εξέφρασαν την πικρία τους γιατί έμειναν απροστάτευτοι σε σειρά «ανθρωποφαγικών επιθέσεων» που δέχθηκαν με στόχο – όπως εκτιμούν – την αποδυνάμωση της κρατικής τηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών καναλιών, ενώ από εκείνη την ώρα, έχουν γίνει αποδέκτες και απειλών.
 Πιθανός αντικαταστάτης για τη ζώνη 07:00 – 10:00 φέρεται ο κ. Τ. Σπηλιώπουλος, ο οποίος θα μετακομίσει από τη ζώνη του σαββατοκύριακου, ενώ για τη θέση της κ. Π. Τσαπανίδου συνωθούνται διάφορες παρουσιάστριες στο γραφείο του κ. Τζ. Καλημέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: