Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Τζορτζ Σόρος: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει γιατί «δεν έχει την πολυτέλεια να χρεοκοπήσει» εξέφρασε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters o Τζορτζ Σόρος .

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη και εξήγησε ότι ο προβληματισμός που επικρατεί στις αγορές για το κατά πόσον είναι σε θέση να μειώσει το έλλειμμά της έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση από διεθνείς οίκους και στις μαζικές πωλήσεις ομολόγων.

Στην ερώτηση αν θα αγόραζε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ο κ. Σόρος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει επενδύσει σε ομόλογα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το σκέπτομαι. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι απαιτείται γιατί δεν έχει την “πολυτέλεια” να χρεοκοπήσει. Τα οφέλη από τον δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τέτοια που η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει».

Ο κ. Σόρος αναφέρθηκε και στις οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί από κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη.

«Η μείωση του χρέους από χώρες όπως οι ΗΠΑ με κόστος την επιβράδυνση της ανάκαμψης θα ήταν αντιπαραγωγική. Το ζήτημα είναι η ορθή διάθεση των χρημάτων» τόνισε ο κ. Σόρος.
 TA NEA ON LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: