Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τέμπη και αγρότες πλήττουν αγορά και ξενοδόχους
* «Βροχή» ακυρώσεων κρατήσεων σε ξενοδοχεία σε Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα * Στη Λάρισα Λούκα Κατσέλη και Κωστής Χατζηδάκης, στις 5 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση των ΟΕΣΘ-ΕΣΛ για την οικονομία


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010


Δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους έμποροι και ξενοδόχοι της Θεσσαλίας για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο της οδικής αρτηρίας των Τεμπών, αλλά και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς χάνουν ένα σημαντικό μερίδιο των επισκεπτών και πελατών τους από τους γειτονικούς νομούς. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των ΟΕΣΘ-ΕΣΛ, Νίκος Τζίκας, το κυριότερο πρόβλημα προέρχεται από το κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών λόγω της κατολίσθησης. Ωστόσο, τονίζει ο ίδιος, ακόμη κι αν οι αγρότες δεν κλείνουν τους δρόμους και μόνον στο άκουσμα της παράταξης των τρακτέρ και της εκτροπής της κυκλοφορίας, οι επισκέπτες από τις άλλες περιοχές δεν έρχονται στη Λάρισα –ή τις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.
Όπως έγραψε χθες η «Ε» σε μηνύσεις προχωρούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε ανάλογες κινήσεις ετοιμάζονται να προβούν επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, καθώς υπάρχει «βροχή» ακυρώσεων στις κρατήσεις επισκεπτών από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, σε καλά επίπεδα κινήθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων, σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, ωστόσο οι απόψεις για το εάν η αγορά τα πήγε καλύτερα ή χειρότερα σε σχέση με πέρυσι διίστανται –άλλοι λένε πως είναι καλύτερα κι άλλοι χειρότερα. Πάντως, σύμφωνα με τον κ.Τζίκα, υπήρξε μια σταθερή ροή αγοραστών, που δεν είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «ταμεία», σε ημερήσια βάση, ανάλογα των ημερών των εορτών, κάτι που δείχνει, όμως, ότι πωλείται μεγαλύτερος όγκος προϊόντων, αλλά σε μικρότερες τιμές. «Ευελπιστούμε ότι αυτό το ενδιαφέρον θα έχει διάρκεια. Έχουμε, όμως, απώλειες σε επισκέπτες από άλλες περιοχές. Έκλεισαν τα Τέμπη, λόγω της κατολίσθησης, τώρα έχουμε και τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Μπορεί να μην έχουν κλείσει τους δρόμους, αλλά όταν ο άλλος ακούει για όλα αυτά δεν ξεκινά να έρθει στη Λάρισα ή αλλού στη Θεσσαλία», είπε ο κ. Τζίκας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στη Λάρισα θα βρεθούν στις 5 Φεβρουαρίου η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι θα είναι κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση για την οικονομία που διοργανώνουν η ΟΕΣΘ και ο ΕΣΛ. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Η οικονομία σήμερα και οι αντοχές της – Η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση και το μέλλον της» και θα αρχίσει στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Divani Palace».
WWW.ELEFTERIA.GR

1 σχόλιο:

enimerotikos είπε...

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ. Η ΠΙΕΡΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ?