Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010



| ]
Είναι φανερό ότι η ηρωίδα μιας ταινίας πρέπει να έχει πολλά πράγματα που θα την κάνουν αγαπητή στο γυναικείο κοινό. Προσωπικότητα, χιούμορ, εξυπνάδα, ευαισθησίες ή παντελή έλλειψη κάθε είδους ευαισθησίας και φυσικά όλα αυτά να εκφράζονται μέσω ενός υπέροχου προσωπικού στυλ.
Δεν ήταν η μοναδική γυναίκα στο πάρτυ στις 12 Βελανιδιές η Scarlett O'Hara... αλλά έμοιαζε να είναι αφήνοντας "προκλητικά" τους ώμους της να φαίνονται στο "Όσα παίρνει ο άνεμος" και τονίζοντας με υπερηφάνεια ότι η μέση της ήταν μόλις 16 ίντσες.
roqct1sf9jnfvief9wwb.jpg4htzqda5p4qhifqg3j6.jpg
Στο "Grease" η στιλιστική αλλαγή της Sandy από τα preppy φορέματα με το φουρό στα εφαρμοστά δερμάτινα παντελόνια σηματοδοτεί και την αλλαγή της από εσωστρεφή σε εξωστρεφή χαρακτήρα ενώ η Uma Thurman παίζοντας τη Mia Wallace στο "Pulp Fiction" φοράει αντρικό πουκάμισο και πετάει τα παπούτσια της για να χορέψει δίπλα στο πλευρό του Vincent Vega κατά κόσμον John Τravolta.
ny8mi0y8roh5cpr7kg7.jpgfb5wm5emzaatpdss8np.jpg
Τους ακάλυπτους ώμους λάτρεψε επίσης η Audrey Hepburn σα Holly Golightly στο "Breakfast at Tiffany's" όπου παραδίδοντας μαθήματα στυλ με ένα μάξι μαύρο φόρεμα δια χειρος Hubert de Givenchy, τεράστια γυαλιά ηλίου και λαμπερά faux μαργαριτάρια σε μια από τις κλασικότερες στιγμές του κινηματογράφου. Η Holly μάλιστα υπήρξε η πρώτη που πιθανότατα μίλησε έστω και με τον τρόπο της για το shopping therapy περιγράφοντας το Tiffany's ως το μοναδικό μέρος που την κάνει να αισθάνεται ευτυχισμένη.
an7n622smrhz3a0z1n0.jpg0u98r52om61un699df1.jpg
Η Regina George -βλ. Rachel McAdams- στο Mean Girls ως αρχηγός της κλίκας αποφασίζει -και διατάζει- ότι "Κάθε Τετάρτη φοράμε ροζ. Χρωματιστά παπούτσια κάθε Δευτέρα. Ποτέ το ίδιο πράγμα δυο συνεχόμενες μέρες." ...και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Πίσω της ακολουθεί μία άλλη Queen Bee η Ashley Tisdale ως Sharpay Evans η οποία μοιάζει πραγματικά -και εξωπραγματικά- με κούκλα Barbie -όχι δεν είναι κομπλιμέντο.
Ωστόσο η απόλυτη ηρωίδα που αποθέωσε τα ψώνια είναι η Rebecca Bloomwood στο "Confessions of a Shopaholic" -με "μαμά" τη συγγραφέα Sophie Kinsella - η οποία αν και βρίσκεται στα πρόθυρα φυλάκισης από τα πολλά Hermes μαντήλια και τις Gucci τσάντες είναι ανίκανη να σταματήσει την υπερκαταναλωτική της μανία.
1iipwm8u9q39i7fftb.jpgt7fy572wypmlp2emj3wt.jpg
Στη δύναμη της μόδας δεν έχει αντισταθεί η τηλεόραση... Αφετηρία το Sex and the City και την Carrie Bradshaw, που έλεγε με απόλυτη σιγουριά "Μπορεί να μην ξέρω από άντρες αλλά ξέρω από παπούτσια" ισορροπώντας πάνω στα 12 ποντα Manolo Blahnik και Christian Louboutin της.
j2pyf5j2atd9wkd39jm1.jpghlzjadkhqwc331ztm7hp.jpg
Η Summer από το O.C ακολούθησε, αν και σε μικρότερο βαθμό, την καταναλωτική μανία
3g2sypb0svjtnb508lcp.jpgd5qedgyk5kh78onuzvbj.jpg
για να έρθει το δίδυμο Serena Van Der Woodsen (Blake Lively) και Blair Waldorf (Leighton Meester) στη σειρά Gossip Girl -εμπνευσμένη από τη σειρά βιβλίων της Cecily von Ziegesar- και να υπενθυμίσει ότι αυτές που φοράνε Chanel πολλοί εμίσησαν... τα ίδια τα Chanel ουδείς.
news24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: