Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στην Ισπανία ο Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου ( 20/01/2010 )



Αποσταλμένος της Επιτροπής των Περιφερειών

Στην πρώτη εναρκτήρια συνάντηση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2010 συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.



Ο Νομάρχης είναι το μοναδικό τακτικό μέλος από την Ελλάδα που συμμετέχει στην ARLEM, η οποία αποτελεί το θεσμικό όργανο που συστήθηκε με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κ. Παπαστεργίου αποτελεί μεγάλη τιμή για την Πιερία, καθώς η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών είναι το μοναδικό και μόνιμο πολιτικό όργανο που λειτουργεί ως συμβουλευτικό σώμα στις διαδικασίες της Βακελώνης, που προβλέπει την ένωση των Μεσογειακών χωρών.

Η Επιτροπή ARLEM έχει ως σκοπό να δώσει μια εδαφική διάσταση στη συνεργασία των ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών και να εμπλέξει δημιουργικά τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στην υλοποίηση συγκεκριμένων σχεδίων δράσης της Μεσογειακής Ένωσης. Έργο της Επιτροπής είναι να διευκολύνει την επικοινωνία, την ανταλλαγή εμπειριών καλής και χρηστής διακυβέρνησης ανάμεσα στις πόλεις και τις περιφέρειες της Ε.Ε. και την προώθηση της εποικοδομητικής συνεργασίας τους σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών.

Επίσης, η Επιτροπή θα κληθεί να αποδείξει ότι τα διάφορα σχέδια δράσης όπως αυτά τα κατέδειξε η Σύνοδος Κορυφής στο Παρίσι, τον Ιούλιο του 2008, μπορούν και πρέπει να υλοποιούνται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ ON LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: