Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Επιδοτήσεις για ψηφιακές επενδύσεις σε ξενοδοχεία

Προκαταβολές ύψους 20 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 2.200 τουριστικές επιχειρήσεις που υλοποιούν ψηφιακές επενδύσεις, στο πλαίσιο της δράσης "digi-lodge" άρχισαν να καταβάλλονται από σήμερα, ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η προκαταβολή αντιστοιχεί στο 30 % του κόστους της επένδυσης και καταβάλλεται με στόχο να επιταχυνθούν τα έργα ενόψει προετοιμασίας της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Στην δράση "digi-lodge" συμμετέχουν έως σήμερα 2.278 τουριστικά καταλύματα κάθε τύπου και κατηγορίας (ξενοδοχεία, Motel, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) που ενισχύονται στις τεχνολογικές τους επενδύσεις, με σκοπό: -την ολοκληρωμένη και ποιοτική παρουσίαση στο Διαδίκτυο των εγκαταστάσεων τους καθώς και της ευρύτερης τοποθεσίας στην οποία βρίσκονται, ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική τουριστική προβολή στο Διαδίκτυο, -την πραγματοποίηση κρατήσεων μέσω διαδικτύου για όλο το εύρος των υπηρεσιών και προϊόντων τους, και -την προσέλκυση νέων πελατών μέσω της παροχής ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης, τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις τους σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο κ.λπ.

Η υλοποίηση των παραπάνω πραγματοποιείται με την ανάπτυξη και αξιοποίηση εφαρμογών διαδικτυακής προβολής και ηλεκτρονικών κρατήσεων καθώς και με την ολοκλήρωση αυτών των εφαρμογών με συστήματα μηχανογράφησης των τουριστικών μονάδων. Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται σε 40.000 ευρώ και ο ελάχιστος σε 7.000 ευρώ. Το ποσοστό επιχορήγησης ανά εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/09/blog-post_8983.html#ixzz0zc4WccVb

Δεν υπάρχουν σχόλια: