Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών




Ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης που μαζί με τη σύζυγό του Βένια έχουν 13 ακίνητα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται ένα σπίτι με πισίνα στις Λιβανάτες, διαμερίσματα και καταστήματα στην Καλλιθέα και στο Παλαιό Φάληρο και αρκετά οικόπεδα και βοσκότοποι. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε το 2008 συνολικό εισόδημα περίπου 111.000 ευρώ, ενώ αγόρασε και 1 σκάφος αξίας 14.399.

Αρκετά ακίνητα έχει όμως και το ζεύγος Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει ένα οικόπεδο και ένα σπίτι στην Κηφισιά, ενώ η σύζυγός του Γεωργία έχει 1 οικόπεδο με σπίτι στην Εκάλη, δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας καθώς και ακίνητα στο Ναύπλιο. Οι καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά φτάνουν τις 391.000 ευρώ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στην κατοχή του και δύο αυτοκίνητα, για τα οποία όμως έχει καταθέσει τις πινακίδες.

Σε ό,τι αφορά την περιουσιακή του κατάσταση πρωθυπουργού, οι καταθέσεις του στην τράπεζα δεν ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ακόμα από κοινού με τη σύζυγό του Άντα ένα σπίτι στην Νέα Ερυθραία, ενώ η κα. Παπανδρέου έχει και δύο ακίνητα στην Πάτρα. Η Άντα Παπανδρέου έχει ακόμα ομόλογα με κυμαινόμενο επιτόκιο 228.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του πόθεν έσχες, η σύζυγος του Πρωθυπουργού πούλησε ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά για μόλις 100 ευρώ.

Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται πολύ χαμηλά στην λίστα, αφού η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έχει καταθέσεις μόλις 400 ευρώ στην τράπεζα και ένα διαμέρισμα 90 τ.μ στην Αθήνα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από ένα διαμέρισμα στο κέντρο, την μηχανή του 650 κυβικών έχει καταφέρει να αποταμιεύσει στην τράπεζα μόλις 2.949 ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: