Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μαθήματα Αυτοάμυνας Suibukan στη Θεσσαλονικη..σχεδόν τσάμπα

untitled
O πολιτιστικός σύλλογος Suibukan θεσσαλονίκης διοργανώνει δύο κύκλους σεμιναρίων 20 μαθημάτων με μόνο 2euro ανά μάθημα.
Το Kοbayashί shοrin ryu karate dο, το οποίο εννοιολογικά μεταφράζεται ως το “karate του μικρού πευκοδάσους”, είναι από τα πιο έγκυρα συστήματα karate. ‘Έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των περισσοτέρων μοντέρνων ιαπωνικών συστημάτων, όπως το Shοtοkan και το Wadο ryu. Το Shοrin ryu και το Gοju ryu θεωρούνται τα δύο βασικά συστήματα του karate της Okinawa. ‘Έχουν βασιστεί στα κινέζικα συστήματα των ναών Σαολίν, τα οποία σε συνδυασμό με τη μαχητική τεχνοτροπία των κατοίκων των νησιών Ryu kyu αποτέλεσαν αυτό που ονομάζουμε σήμερα karate της Okinawa. Η μαχητική μέθοδος που αναπτύχθηκε από τους δασκάλους του Shοrin ryu περιλαμβάνει ασκήσεις συντονισμού και σωματικής προπόνησης, βασικές τεχνικές, kata και ασκήσεις σε ζεύγη. Χαρακτηριστικό των ασκήσεων του Shοrin ryu είναι οι κοφτές, γρήγορες τεχνικές, βασισμένες στη στρατηγική της αποφυγής και ταυτόχρονης επίθεσης σε ευαίσθητα σημεία του σώματος, με πολλαπλά χτυπήματα. Το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για άτομα που επιδιώκουν πνευματική και σωματική ολοκλήρωση μέσα από μια παλιά πολεμική τέχνη και ταυτόχρονα μια τέλεια μορφή αυτοάμυνας.
Ο όρος “αυτοάμυνα” ή καλύτερα “αυτοπροστασία” είναι αρκετά διαδεδομένος στον χώρο των πολεμικών τεχνών, αλλά ταυτόχρονα πολύ παρανοημένος. Η αυτοάμυνα αποτελεί για τον budoka (τον ασκούμενο στις πολεμκές τέχνες) το αποτέλεσμα της προπόνησής του, είναι το απόσταγμα της προσπάθειάς του. Η αυτοάμυνα δεν αποτελεί μια ξεχωριστή πολεμική τέχνη, που πρέπει να διδάσκεται ανεξάρτητα, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί “εύκολος δρόμος” σε σύγκριση με τον “δύσκολο δρόμο” των πολεμικών τεχνών.
όπως αναφέρουν στο site τους..
Στο Suibukan βλέπουμε την αυτοάμυνα από μια ξεχωριστή οπτική γωνία. Εξωτερικά, αυτοάμυνα είναι η άμυνα του εαυτού μας απέναντι σε μια απειλή, που μπορεί να είναι άνθρωπος, ζώο ή φυσική καταστροφή.
Στο βάθος, όμως, αυτοάμυνα είναι η άμυνα απέναντι στον εαυτό μας, γιατί η διαχείριση κάθε απειλής ανάγεται σε διαχείριση του εαυτού μας (του χειρότερου εχθρού μας), δηλαδή διαχείριση των φόβων, των ενοχών και των παθών μας. Έτσι, η ικανότητα αυτοάμυνας δεν αποκτάται απλά και μόνο με φυσική άσκηση, αλλά και με την καταπολέμηση κακών συνηθειών και τη θεμελίωση καλών.
Στα σεμινάρια αυτοάμυνας του Suibukan δένουμε το φυσικό κομμάτι με το ψυχολογικό. Αφυπνίζουμε το μαχητικό πνεύμα και συστήνουμε τις αρετές του πολεμιστή (μαχητή). Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό, ελπίζουμε στο καλύτερο και προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο..
Ο σύλλογός βρίσκεται στη διεύθυνση Αδαμίδη 8, Τούμπα Θεσσαλονίκη.
Υπεύθυνος εκπαιδευτής shihan Παναγιώτης Βελησσαρίου 5 dan
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
693.700.8119


http://kala-nea.gr/?p=8249#more-8249#ixzz10MzZ5JD6

Δεν υπάρχουν σχόλια: