Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Καθηλωμένα 55 γερμανικά Eurofighter επ'αόριστον!





Η γερμανική πολεμική αεροπορία καθήλωσε όλα τα μαχητικά τύπου Eurofighter επ'αόριστον. Το απαγορευτικό μέτρο αφορά 55 μαχητικά Eurofighter στο δυναμικό της γερμανικής Luftwaffe. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο. Ο λόγος: προβλήματα με τα εκτινασσόμενα καθίσματα.

Η εύρυθμη λειτουργία των εκτινασσόμενων καθισμάτων δεν είναι εγγυημένη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου. Το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί σε στενή συνεργασία με τη βιομηχανία. Η καθήλωση του στόλου ισχύει από χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Το Eurofighter είναι στην Luftwaffe από το 2004 σε επιχειρησιακή χρήση. Μόλις πρόσφατα ασκήθηκε κριτική στο μαχητικό για το υψηλό κόστος ανά ώρα πτήσης. Τα τεχνικά προβλήματα των εκτινασσόεμων καθισμάτων αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επανεξέτασης του μαχητικού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Η αστυνόμευση του γερμανικού εναερίου είναι εγγυημένη, είπε ο εκπρόσωπος. Αυτή η αποστολή έχει αναληφθεί από τα Phantom. Για αυτό το σκοπό έχει πραγματοποιήθει μια αναδιάταξη μάχης, με τα Phantom της αεροπορικής βάσεως Wittmund στην Κάτω Σαξονία να έχουν μετασταθμεύσει στο Neuburg της Βαυαρίας, όπου σταθμεύουν ορισμένα από τα καθηλωμένα Eurofighter.

Ο συνταγματάρχης Ανδρέας Pfeiffer, διοικητής της Πτέρυγα Μαχητικών 74 στο Neuburg, δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio IN, "υπάρχει ένα πρόβλημα που έχει αποδειχθεί σε μία προσομοίωση στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή ερευνάται. "Στη διαδικασία εξόδου θα μπορούσε να ανοίξει κατά λάθος ένα ιμάντας. Αυτό σημαίνει ότι ο πιλότος που κάθεται στο κάθισμα εκτίναξης, μπορεί να εκτιναχθεί έξω από το χειριστήριο, ξεχωριστά από το κάθισμα", δήλωσε ο Pfeiffer στο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης Ingolstadt.

Σε μια συντριβή ενός Eurofighter στα τέλη Αυγούστου στην Ισπανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times της Γερμανίας, ο συγκυβερνήτης του μαχητικού, κατά τη διαδικασία εξόδου, διαχωρίστηκε από το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ο άνδρας σκοτώθηκε. Ήταν η δεύτερη συντριβή μαχητικού Eurofighter.

Με πάνω από 90.000 πτητικές ώρες χωρίς ατυχήματα μέχρι σήμερα, το Eurofighter θεωρείται ως το ασφαλέστερο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: