Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

H επέλαση των Αμερικανών στην Ελλάδα ... μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Την ίδια στιγμή που "έγκριτοι" οίκοι καταβαραθρώνουν την Ελληνική Οικονομία και μηδενίζουν σκόπιμα τις προβλέψεις τους για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ... κάνουν την εμφάνισή τους τα ... κοράκια που σκοπεύουν να δειπνήσουν ΔΩΡΕΑΝ επί του πτώματος της χώρας μας.
Αφού οι Αμερικάνοι τοποθέτησαν ΔΙΚΟΥΣ τους ανθρώπους στην κυβέρνηση, στα Υπουργεία, στα ΜΜΕ και στον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους ... αρχίζουν να αγοράζουν ΕΛΛΑΔΑ ... κοψοχρονιάς έχοντας φροντίσει από πριν να την ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ με διεθνή κατασυκοφάντηση, με στημένα έκτροπα κι επεισόδια στην Αθήνα, με τρομοκρατικά χτυπήματα κλπ κλπ.
Φυσικά τα κοράκια ... έρχονται ως σωτήρες (!) και ιδού πως η ιστοσελίδα banknews.gr , όπου γράφει Χ.Ν.Κώνστας παρουσιάζει το θέμα:
"...η Bank of America φαίνεται ότι βλέπει νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο διακριτικά ετοιμάζεται να ενισχύσει την παρουσία της στην Αθήνα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Β». Αυτές τις ημέρες, σε κεντρικό κτίριο των Αθηνών, απέναντι στην αμερικανική πρεσβεία, στήνονται σε δύο ορόφους τα νέα γραφεία που θα κάνουν πιο αισθητή στην Ελλάδα του μνημονίου την παρουσία της Bank of America.

Επίσης για την ΑΝΑΓΚΗ μετρητών που ΜΟΝΟ οι Αμερικάνικες Τράπεζες μπορούν να χορηγήσουν στους Έλληνες επιχειρηματίες το σχετικό άρθρο μας ενημερώνει:
"...Ο τραπεζικός τομέας «μυρίζει» μεγάλα deal ανάγκης: οι επικείμενες συγχωνεύσεις, αλλά και οι επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, όπως και οι αγοραπωλησίες θυγατρικών στη Ν.Α. Ευρώπη, αναμένεται να προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες για καλές αμοιβές και προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής στους διεθνείς οίκους. Ακόμη και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, που στην πλειονότητά τους «στενάζουν» από την έλλειψη ρευστότητας και τις υψηλές δανειακές υποχρεώσεις, αναζητούν λύσεις από αυτές που κατά κανόνα προσφέρονται πλέον μόνο από τράπεζες διεθνούς εμβέλειας.
Δεν είναι τυχαίο που ΕΣΒΗΣΑΝ τη λέξη ΕΛΛΑΔΑ από τις ταμπέλες της Εθνικής Τράπεζας (πρώην της Ελλάδας) και παίζουν νέες διαφημίσεις της στα ΜΜΕ.


Επίσης λίγο παρακάτω μας θυμίζει τον ρόλο της συγκεκριμένης τράπεζας στην ΑΠΑΤΗ για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και ΣΠΑΣΤΕ ΠΛΑΚΑ ...
ο Έλληνας υπεύθυνος της συγκεκριμένης Αμερικάνικης Τράπεζας ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ διορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ ... Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους!!! (ΟΔΔΗΧ)

"...η Bank of America είχε στα χρόνια που προηγήθηκαν της ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη αρκετά σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά ομολόγων. Μάλιστα, ο κ. Χρ. Σαρδελής, που είχε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 κορυφαία θέση στο ελληνικό τμήμα της Bank of America , έγινε μετά τη θητεία του αυτή ο πρώτος επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, θέση στην οποία είχε σημαντικές επιτυχίες, αλλά και μια πολύ «σκοτεινή» στιγμή: επί των ημερών του «στήθηκε» το περιβόητο πλέον swap με την Goldman Sachs, το οποίο για χρόνια πήρε δικαιωματικά τη θέση του κορυφαίου εργαλείου «δημιουργικής» διαχείρισης του χρέους, καθώς χάρη σε αυτό η Ελλάδα πέρασε τις εξετάσεις για την ένταξη στην ΟΝΕ"
Για ΑΠΑΤΗ ... ουδείς λόγος φυσικά!

... ΑΚΡΙΒΩΣ δηλαδή όπως ο σημερινός άνθρωπος της GOLDMAN SACHS στην Ευρώπη διορίστηκε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους!
Έτσι αυτοί που ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ στην Ελλάδα ΔΕΝ συνομιλούν με εκπρόσωπο των Εθνικών μας συμφερόντων αλλά με ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ υπάλληλο!
Πόσο ΠΙΟ στημένο μπορεί να είναι αυτό το παιχνίδι;;; Μένει να ανακαλύψουμε μερικά από 30 χρόνια ότι τα χρηματικά ποσά που φερόμαστε ότι δανειστήκαμε να ... ΜΗΝ μπήκαν ΠΟΤΕ στα ταμεία και να ήταν απλά ... εικονικές συναλλαγές που εξασφάλιζαν την νομιμοφανή ΕΚΡΟΗ δημοσίου πλούτου σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ off-shore ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.
Δείτε σχετικά άρθρα... για το πως επέρχονται οι αλλαγές στο πολιτικό τοπίο ... με τρόπο ... "φυσικό"!
Ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ που βρήκε το ΠΑΣΟΚ όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2009 ήταν ο Σπύρος Παπανικολάου και ΤΟ ΒΗΜΑ-USA ρωτούσε με αυστηρό ύφος και ΟΡΓΗ (!) για την ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΕΜΜΟΝΗ του ΠΑΣΟΚ να τον ΔΙΑΤΗΡΕΙ σ' εκείνη τη θέση.


Το ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ ανταποκρίθηκε στο ΑΝΩΝΥΜΟ αίτημα για "ΚΑΘΑΡΣΗ" της εφημερίδας και σε 1-2 μήνες τοποθέτησε στην ηγεσία του ΟΔΔΗΧ τον κ. Χριστοδούλου. Οι εφημερίδες ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ τις πληροφορίες που αφορούσαν στα ΟΝΟΜΑΤΑ των "ιδρυμάτων" για τα οποία εργάστηκε ο "γκουρού" κ.Χριστοδούλου.
Όμως το ότι ο κ.Χριστοδούλου ήταν ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS στην Ευρώπη , η οποία φρόντισε να ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ τα λογιστικά του "γκουρού" Σημίτη για να μπούμε στην ΟΝΕ ... δεν είναι κάτι που θα προκαλούσε ΟΡΓΗ στους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑΤΟΣ ...απλά ίσως κάποιο ερωτηματικό... αλλά ΟΧΙ ΟΡΓΗ ... για τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ επιλογές του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ. Οι Ελληνικές εφημερίδες ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ το παρελθόν του Χριστοδούλου μέχρι το θέμα να βγει στην ΓΑΛΛΙΚΗ Le Monde. Κατόπιν τούτου ... "ενημερώθηκαν" και οι Έλληνες δημοσιογράφοι και φυσικά το θέμα ... κουκουλώθηκε ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ.



ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: