Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Με Ιβανόφ αντί Γκρούεφσκι θα συναντηθεί ο Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβανόφ ζήτησε να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου

Ο κ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκε θετικά και οι δύο αντιπροσωπείες βρίσκονται στη διαδικασία διευθέτησης της...εθιμοτυπικής αυτής συνάντησης.
Διπλωματικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δημιουργεί απορία το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Ιβανόφ ζητούσε τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός της ίδιας χώρας κ. Γκρούεφσκι ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, κάνοντας εκ νέου αρνητικές δηλώσεις για την Ελλάδα,επιβαρύνοντας το κλίμα.
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι τυχόν παρουσία του κ. Γκρούεφσκι στη Νέα Υόρκη θα έδινε την ευκαιρία για μια συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό κάτι που τελικά δεν θα γίνει.
Η συνάντηση Παπανδρέου - Ιβανόφ θα πραγματοποιηθεί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, στο πλαίσιο της σταθερής και συνεχούς στάσης της Ελλάδας, που εργάζεται για βελτίωση του κλίματος στις διμερείς σχέσεις και τηρεί εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις για ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ,αναφέρεται: «Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Νίκολα Γκρούεφσκι και του προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ.Γκιόργκι Ιβάνοφ, συμφωνήθηκε ο πρόεδρος της χώρας να παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη και να αναλάβει την προγραμματισμένη ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».
Το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ» μεταδίδει την παραπάνω ανακοίνωση της Κυβέρνησης και επικαλούμενο διπλωματικές πηγές αναφέρει ότι «ενισχυτικές της απόφασης αυτής είναι οι αποθαρρυντικές, σκληρές και μη ορθές (σ.σ. πολιτικά) δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Παπανδρέου, και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα,οι οποίες χρησιμεύουν και για εσωτερική πολιτική κατανάλωση στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο».


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/09/blog-post_3680.html#ixzz10Ks9YgJH

Δεν υπάρχουν σχόλια: