Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή 310.000 ευρώ στα Χανιά


Στη σύλληψη ενός εκ των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής ποσού 310.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο 54χρονου εργολάβου στα Χανιά, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές Αρχές των Χανίων.

Στο Αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης», αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, υπήκοο Γαλλίας, καταγόμενο από το Καμερούν, ηλικίας 31 ετών ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, απάτη και αντίσταση.

Ο συλληφθείς θεωρείται συνεργός των δύο ατόμων που έκλεψαν το ποσό, οι οποίοι επικοινώνησαν με συνεργάτη του 54χρονου εργολάβου, επικαλούμενοι ότι έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες, για κατοχή μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο τους δεσμεύτηκε και χρειάζονται 50.000 ευρώ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως εγγύηση, για την απελευθέρωση τους και να έλθουν στη πόλη των Χανίων για ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των ακινήτων.

Ο 54χρονος εργολάβος, σε συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, αποδέχτηκε την πρόταση μέσω της συνεργάτιδάς του. Κλείστηκε ραντεβού για το πρωί της Δευτέρας στο Αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα ερχόταν ο συλληφθείς για την παραλαβή των χρημάτων.

Ο αλλοδαπός έφτασε στο αεροδρόμιο, ωστόσο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αντιστάθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις Γάλλοι υπήκοοι, μαζί με έναν 28χρονο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό να εξαπατούν οικονομικά επιφανείς πολίτες, αφαιρώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες τον περασμένο μήνα, ευρισκόμενοι στο ιατρείο ενός 66χρονου στην Αθήνα, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο, το ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έχουν επιδοθεί στην έρευνα για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της συγκεκριμένης ομάδας.

Σε εξέλιξη είναι δε και η έρευνα για την κλοπή σε βάρος του αδελφού του εργολάβου στην περιοχή των Καμισιανών Κολυμπαρίου λίγες ημέρες αργότερα, όταν άγνωστοι δράστες μπήκαν τη νύχτα στο σπίτι του, τον έδεσαν μαζί με τη σύζυγό του και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας περίπου 170.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/310000.html#ixzz10GVypfzT

Δεν υπάρχουν σχόλια: