Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

"Πόρτα" στον Αμπντουλάχ Γκιούλ απ΄τον Ισραηλινό πρόεδρο..

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες τόνισε πριν λίγο στη Νέα Υόρκη πως αρνήθηκε την πρόσκληση για συνάντηση από τον τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ, καθώς ο τελευταίος έθεσε προϋποθέσεις που το Ισραήλ ήταν αδύνατον να αποδεχθεί.

«Υπήρξε μία...πρόταση για συνάντηση μεταξύ εμού και του προέδρου Γκιουλ.
Αρχικώς την αποδέχθηκα, όμως εν συνεχεία μου διαβιβάσθηκαν προϋποθέσεις που καθιστούσαν, κατ’ εμέ, αδύνατη αυτήν τη συνάντηση», τόνισε ο Πέρες στους δημοσιογράφους.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι τόνισαν πως η Τουρκία απαίτησε να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη για την επίθεση κατά του ειρηνευτικού στολίσκου, τις συνθήκες της οποίες διερευνά επιτροπή του ΟΗΕ.
«Δεν έχουμε πρόθεση να εκτραχύνουμε την κατάσταση, εν τούτοις δεν μπορούμε να εγκρίνουμε προϋποθέσεις που είναι εντελώς απαράδεκτες», τόνισε ο Πέρες.
Ερωτηθείς σήμερα το πρωΐ σε συνέντευξη Τύπου ο Γκιουλ για το ενδεχόμενο μίας συνάντησής του με τον Πέρες, είχε δηλώσεις πως «δεν του το επιτρέπει το πρόγραμμά» του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Αναφορικά με τα αντίποινα της Τουρκίας κατά του Ισραήλ, ο Γκιουλ απάντησε πως η συγγνώμη δεν πρόκειται να επιλύσει τις διαφορές με το Ισραήλ και πρόσθεσε πως το διεθνές δίκαιο αφήνει δύο εναλλακτικές στο εβραϊκό κράτος: «η πρώτη είναι σαφής, να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας πως <ό,τι έκανα ήταν σφάλμα μου> και η άλλη είναι να πληρώσει αποζημιώσεις γι’ αυτό»..


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/09/blog-post_7004.html#ixzz10AuOauRG

Δεν υπάρχουν σχόλια: