Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Είπαν ναι οι Κινέζοι σε ελληνικές επενδύσεις

Περισσότερους από 300 επιχειρηματίες και αξιωματούχους από την Κίνα συνάντησαν τα στελέχη της Invest in Greece στην 14η Διεθνή Έκθεση, China International Fair for Investment and Trade (CIFIT), στην πόλη Xiamen της Κίνας.
Οι επενδυτές που συνάντησαν τα στελέχη της Invest in Greece εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα κυρίως στους τομείς του real estate, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την ίδρυση ενός κέντρου συναρμολόγησης εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας. Επίσης, έντονο ενδιαφέρον έδειξαν οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην επενδυτική ημερίδα, για τα έργα Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που πρόκειται να προκηρυχθούν, ενώ υπάρχουν σκέψεις για πραγματοποίηση Κινέζικων αποστολών επιχειρηματιών στην Ελλάδα στο προσεχές διάστημα.
Σκοπός της παρουσίας της Invest in Greece στη φετινή CIFIT ήταν να...
 προβάλει σε Κινέζους αξιωματούχους και επιχειρήσεις 150 συνολικά επενδυτικές προτάσεις ώριμων έργων στους τομείς του Τουρισμού, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Τεχνολογίας, των Τροφίμων, της Υγείας και της Διαχείρισης Αποβλήτων, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της έκθεσης, ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων (investment e-Book). Στο investment e-Book συμπεριλήφθησαν επίσης οι δράσεις και οι πολιτικές της Κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ έγινε ειδική αναφορά για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.
Η Invest in Greece συμμετείχε στη φετινή CIFIT στο πλαίσιο του στρατηγικού της προγράμματος 2010 για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα και σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης της πρώην Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κας Λούκα Κατσέλη και της Προέδρου της Invest in Greece, Δρ. Παρασκευή Μπουφούνου, στην Παγκόσμια Έκθεση WORLD EXPO 2010 όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου της Κίνας, κ. Τσεν Ντε Νινγκ.


Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/09/blog-post_1438.html#ixzz0zmSkNAow

Δεν υπάρχουν σχόλια: