Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποκτά το Ισραήλ




Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες μαχητικών αεροσκαφών F-35 Lightning II.

Τα F-35 είναι μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, πολλαπλών ρόλων και χαμηλής παρατηρησιμότητας, δεν είναι δηλαδή εύκολο να εντοπιστούν ραντάρ αεροσκαφών ή εδάφους.

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα αεροσκάφη «θα ενισχύσουν σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες του Associated Press αναφέρουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να αποκτήσει 20 τέτοια μαχητικά, έναντι 3 δισ. δολαρίων, τα οποία θα αρχίζει να παραλαμβάνει το 2015.


news.in.gr

4 Σχολια:

Ανώνυμος είπε...
καλό κουράγιο...
Ανώνυμος είπε...
Δηλαδη 150 εκατομυρια το κομματι! ΚΟΒΑ
Ανώνυμος είπε...
17 Σεπτεμβρίου 2010 1:51 μ.μ. αυτα να τα βλεπουν οσοι υποστηριζουν το φ-35..οταν το ισραηλ που δεν εχει το οικονομικο προβλημα της ελλαδας αφου περνει 3 δις ευρω το χρονο στρατιωτικη βοηθεια απο της ΗΠΑ αγοραζει μονο 20 φ-35 και αυτα για κρουση εμεις τι πρεπει να κανουμε? αναβαθμιση των φ-16 με αεσα και απο το 2013 επιλογη νεου μαχητικου πολλαπλου ρολου και οχι κρουσης οπως το φ-35..
Ανώνυμος είπε...
η "στρατηγικη" εχει αφηερωμα στο ισραηλινο ρανταρ αεραμυνας-ατιπυροβολικου el/m-2084raz το οποιο εχει την δυνατοτητα να εντοπιζει εισερχομενα αντικειμενα σε αποστασεις μεχρι και 350χλμ και με πολυ χαμηλο ηλεκτρομαγνητικο ιχνος οπως βληματα ολμων, πυροβολικου,ρουκετων,πυραβλων επιφανειας, κρουζκλπ και φυσικα αφου μπορει να εντοπιζει βληματα ολμων αρα μπορει και αεροσκαφη στελθ..το ρανταρ αυτο μπορει να "ενωθει" με ολα τα υπαρχοντα αντιαεροπορικα συστηματα και συστηματα πυροβολικου..αρα γιατι να παρουμε φ-35 και να μην παρουμε 10 τετοια ρανταρ τα οποια να τα διασυνδεσουμε με τους πατριοτ πακ-3 που ιδη διαθετουμε? θα μπορουμε ετσι να εντοπιζουμε τα φ-35 στα 350χλμ και να τα καταρριπτουμε στα 200χιλμ..χωρια που και το ρανταρ των πατριοτ πακ-3 εντοπιζει στελθ με μικροτερη ισως ακριβεια..επισης αφου το ρανταρ αεραμυνας της ελτα εντοπιζει στελθ αρα και τα αντιστοιχα ρανταρ που εχουν αναπτυξει οι ισραηλινοι για το φ-16 λογικα θα εντοπιζουν..οποτε αν τοποθετισουμε τα αντιστοιχα ρανταρ στα νεα τουλαχιστον φ-16, με κοστος πολυ κατωτερο της προμηθειας φ-35, θα εχουμε ενα αποτελεσματικο πλεγμα κατα του συγκεκριμενου αεροσκαφους που θα προμηθευθουν οι τουρκοι απο το 2016..ολα τα παραπανω εξηγουν και το γιατι οι ισραηλινοι δεν περνουν μεγαλο αριθμο στελθ..γιατι ιδη οι ιδιοι εχουν αναπτυξει την αντι στελθ τεχνολογια σε συμαντικο βαθμο και ετσι δεν τα χρειαζονται..

Δεν υπάρχουν σχόλια: