Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟ: Η σημασία μιας συντριβής

Ο πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας πήγε στην Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την υπερομάδα που έχει εδώ και χρόνια η Μπαρτσελόνα. Με παίκτες που έχουν σοβαρές παραστάσεις από διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου, όπως ο Σισέ, ο Γκοβού, ο Ζιλμπέρτο, ο Μπουμσόγκ αλλά και οι Έλληνες διεθνείς. Με επίγνωση των δυσκολιών του αγώνα και της πίεσης που θα δεχόταν, με απόλυτη γνώση του τρόπου παιχνιδιού της ισπανικής ομάδας.
Με όλα αυτά τα εφόδια πήγε ο Παναθηναϊκός να δώσει μία αξιοπρεπή μάχη στο Καμπ Νου, αλλά παρουσίασε μία εικόνα λύπησης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ακόμη και στο μικρό μεσοδιάστημα από το γκολ του Γκοβού μέχρι την απάντηση του Μέσι.

Δυστυχώς, αυτή η χαοτική διαφορά ανάμεσα στον νταμπλούχο Ελλάδας και στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, ξεγύμνωσε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πιο κακό, όμως, είναι ότι στον καθρέφτη του το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα δει την επομένη αυτής της συντριβής σε σκορ και αγωνιστική εικόνα, το στραπατσαρισμένο πρόσωπό του. Θα το φτιασιδώσει και θα ασχοληθεί ξανά με έπαρση και στιλ, με τις εσωτερικές έριδες, τους Δαλούκες, την κακώς εννοούμενη αντιπαλότητα των ομάδων του και τις μικροκομματικές μπαγαποντιές της Λίγκας του.

Την ίδια ακριβώς ώρα, η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να ασχολείται με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, με τις Ακαδημίες της και με όλη αυτή την παραγωγή που με δουλειά ετών έφερε αυτό το θέαμα και αυτές τις τραγικές συγκρίσεις της χτεσινής βραδιάς.

www.nooz.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/blog-post_3741.html#ixzz0zc2f0qqA

Δεν υπάρχουν σχόλια: