Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Tips για εξοικονόμηση ενέργειας στο κινητό

Γιατί αγχώνεστε κάθε φορά που ακούγεται ο ενοχλητικός ήχος χαμηλής μπαταρίας του κινητού σας; Δείτε πιο κάτω πώς μπορείτε απλά να εξοικονομήσετε ενέργεια στο κινητό σας τηλέφωνο:
- Ελαττώστε τη φωτεινότητα της οθόνης στο 60-70% (αντί του 100%) αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία του κινητού σας.
- Κλειδώστε την οθόνη αφής ή των πλήκτρων του κινητού και θα έχετε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, αφού έτσι όλα τα LED (οθόνης και πληκτρολογίου) απενεργοποιούνται.
- Απενεργοποιήστε τους ήχους του πληκτρολογίου. Τα πλήκτρα του κινητού χρησιμοποιούνται πιο συχνά από κάθε άλλο τμήμα της συσκευής, καταναλώνοντας σημαντικά ποσά ενέργειας για την αναπαραγωγή των ήχων που συνοδεύουν την πίεση κάθε πλήκτρου.
- Η λειτουργία ειδοποίησης μέσω δόνησης αποτελεί ίσως μια από τις πιο ενεργοβόρες λειτουργίες κάθε κινητού, αφού είναι από τις ελάχιστες που εξαρτάται από τη μηχανική κίνηση τμημάτων της συσκευής, με ενέργεια που προέρχεται από την μπαταρία. Χρησιμοποιήστε αυτή την λειτουργία μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο: σε συσκέψεις, στο μάθημα, στο νοσοκομείο κ.λπ.
- Όταν δεν έχετε ανάγκη το Bluetooth, το WLAN (IEEE802.11), το Push Email ή το GPS, καλό θα ήταν να απενεργοποιείτε αυτές τις δυνατότητες. Θα κερδίσετε μεγαλύτερη αυτονομία για το κινητό σας!
- Εάν δεν την χρειάζεστε, απενεργοποιήστε την 3G σύνδεση και προτιμήστε την παλιά τεχνολογία GSM! Η απενεργοποίηση της σύνδεσης 3G θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία του κινητού, αφού για τη σύνδεση σε δίκτυα GSM απαιτείται λιγότερη ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνεται σημαντικά η φωνητική σας επικοινωνία.
- Έξυπνη συμβουλή: Τέλος, εάν έχετε smartphone, ψάξτε για την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας “Αεροπλάνου” (Flight Mode), την ώρα που κοιμάστε! Π.χ. εάν κάθε μέρα μεταξύ π.χ. 1 και 8 το πρωί κοιμάστε και δε χρησιμοποιείτε το κινητό, μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να εισέρχεται σε λειτουργία Flight Mode για εκείνες τις ώρες και στις 8.01 κάθε μέρας να συνδέεται ξανά με το δίκτυο! Με το συγκεκριμένο τρόπο χαρίζετε μεγαλύτερη αυτονομία στη συσκευή σας.



ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ http://exypno.blogspot.com/#ixzz0zafGTN00

Δεν υπάρχουν σχόλια: