Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πίσω απ΄το περιστατικό με το παπούτσι...

Εντάξει,το ποιός ήταν ο άνθρωπος που πέταξε το παπούτσι το μάθαμε όλοι.. .
Λίγο τα ρεπορτάζ των καναλιών,λίγο οι αναρτήσεις στα blogs ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το ποιός είναι ο γιατρός που προχώρησε στην ενέργεια αυτή.
.
Για άλλους ήταν καθαρή ενέργεια ακτιβισμού και αντίδρασης,για άλλους ενορχηστρωμένη προσπάθεια προπαγάνδας με στόχο να πληγεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.Στο Greece Salonika αν και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το τι ακριβώς συνέβει δε θα προχωρήσουμε σε περισσότερες αναφορές για πολλούς λόγους.Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως κάποιοι αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως αφελείς..
.
Θα θυμίσουμε όμως μερικά πράγματα σχετικά με τον ρεπόρτερ-ανταποκριτή του BBC κ.Μ.Μπράμπαντ ο οποίος και είχε την αποκλειστικότητα του ρεπορτάζ..
.
Ο ίδιος άνθρωπος λοιπόν έχει..ασχοληθεί και -με τη δύναμη που του δίνει το μέσο στο οποίο εργάζεται- διασύρει αρκετές φορές τη χώρα με παρόμοια ρεπορτάζ.

Το Σεπτέμβριο του 2008 πχ "ανακάλυψε" το θέμα ανεξαρτησίας της Κέρκυρας..! Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του Greece Salonika εκείνες τις μέρες πατώντας
εδώ και εδώ .

Ακολούθησαν διάφορα δυσφημιστικά ρεπορτάζ για τη χώρα όπως πχ αυτό για το κέντρο λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη
(29/10/2009)

ή το επίσης περίεργο "αποκλειστικό" ρεπορτάζ με την απεργία πείνας δικαστικού έξω απ΄το Μέγαρο Μαξίμου
(24/1/2008)
για να φτάσουμε στην κάλυψη των επεισοδίων στις πορείες του
Μαίου 2010 όπου ο κ.Μπράμπαντ έσπευσε να στείλει και πάλι στον κόσμο το μήνυμά του γράφοντας στο ρεπορτάζ του "Δεν έχω ξαναδεί τέτοια οργή" για να καταλήξει κινδυνολογώντας στο συμπέρασμα πως "η χώρα βρίσκεται σε αστάθεια(!)"..Στο δε προχθεσινό ρεπορτάζ με το παπούτσι κατέληγε λέγοντας πως "παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Αστυνομία εκτέθηκε".Τα μέτρα ασφαλείας ήταν όντως πρωτοφανή στη Θεσσαλονίκη αλλά το ποιός τελικά εκτέθηκε καλύτερα να το ξαναδείτε λίγο κ.Μπράμπαντ..

Ο νοών -και μόνο αυτός- νοείτο...


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/09/blog-post_6374.html#ixzz0zWBs4Zj0

Δεν υπάρχουν σχόλια: