Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ 5 ΚΙΛΑ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ

Ακόμη κι αν αντιλαμβάνεστε ότι 1 - 1,5 κιλό είναι το νερό που πρέπει να χάσετε, το «υπόλοιπο» δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα, αφού η αφαίρεση επιμένει να σας δίνει 24.500 - 28.000 θερμίδες προς απώλεια, η διαίρεση των οποίων σε καθημερινή βάση ισούται με 3.500 και 4.000 θερμίδες ημερησίως!
Το να χάσετε βάρος μέσω της άσκησης δεν είναι επίσης εύκολο. Αν ζυγίζετε 75 κιλά, πρέπει να περπατάτε 1 μίλι σε λιγότερο από 15 λεπτά (πάνω από 4 μίλια την ώρα), για να χάσετε 100 θερμίδες. Πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να περπατάτε 35 - 40 μίλια καθημερινά, για να χάσετε 5 κιλά σε μια εβδομάδα. Το πραγματικό κέρδος από την άσκηση είναι ότι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, που με τη σειρά του βοηθάει στο πιο ταχύ «κάψιμο» των θερμίδων, όμως χρειάζεται περισσότερο διάστημα από μια εβδομάδα, για να δείτε αποτελέσματα.
Αν τα παραπάνω νούμερα δεν σας έχουν απογοητεύσει και παρ' όλα αυτά επιμένετε να κάνετε μια δοκιμή, παρακάτω υπάρχουν 10 προτάσεις που θα σας βοηθήσουν:
1. Επισκεφτείτε τον παθολόγο σας
Η απώλεια 5 κιλών σε 7 μέρες θα στρεσάρει το σώμα σας. Θα χρειαστεί να εξακριβώσετε πριν ξεκινήσετε, αν είστε σε εξαιρετική φόρμα, για να χάσετε τόσο βάρος, τόσο γρήγορα. Ακόμη κι αν νιώθετε καλά, σιγουρευτείτε ότι είστε αρκετά υγιείς, για να ακολουθήσετε τις απαραίτητες αλλαγές μιας τόσο δραστικής δίαιτας.
2. Βάλτε στοπ στο αλκοόλ και στα αναψυκτικά
Ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωσή τους, η αντικατάστασή τους με τσάι, βότανα, νερό και φυσικούς χυμούς είναι προς όφελός σας, αφού τα παραπάνω βοηθούν στην απώλεια του περιττού νερού από τον οργανισμό. Δεν το ξεκαθάρισα, αλλά δεν συνιστάται η απότομη στέρηση καφεΐνης. Αν έχετε συνηθίσει στην πρόσληψή της, η απότομη έλλειψή της από τον οργανισμό, θα δημιουργήσει για αρκετές μέρες ισχυρούς πονοκεφάλους, ακόμη και ψυχολογική κατάπτωση, που θα μπλοκάρει τη ροή της ενέργειάς σας.
3. Δοκιμάστε μια πολυβιταμίνη
Ξεκινήστε με μια πολυβιταμίνη που να περιέχει σίδηρο. Θα τρώτε λιγότερο και θα ασκείστε περισσότερο, οπότε το σώμα σας θα χρειάζεται περισσότερεςθρεπτικές ουσίες. Αν οι διατροφικές σας συνήθειες δεν ήταν αξιοζήλευτες ως τώρα, το σώμα σας πιθανότατα να παρουσιάζει έλλειψη σε μία ή περισσότερες βιταμίνες και/ή μεταλλικά στοιχεία, και οι πολυβιταμίνες είναι ένας καλός τρόπος, για να επαναφέρετε την ισορροπία στον οργανισμό σας.
4. Κόψτε το αλάτι
Δημιουργεί κατακράτηση νερού και αυτό σημαίνει έξτρα βάρος. Αναζητήστε άλλους τρόπους, για να κάνετε το φαγητό σας περισσότερο ενδιαφέρον γευστικά· προσθέστε για παράδειγμα χυμό λεμονιού (φρέσκο, όχι συμπυκνωμένο), που έχει το πλεονέκτημα να παρέχει στον οργανισμό την πολύτιμη βιταμίνη C.

5. Ρυθμίστε τη διατροφή σας
Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο, όμως, αν θέλετε να προωθήσετε τον μεταβολισμό σας, πρέπει να προσθέσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Και οι χυμοί μετράνε, απλώς σιγουρευτείτε ότι δεν περιέχουν ζάχαρη, αλάτι ή άλλα χημικά. Έχετε κατά νουν ότι αρκετά φρούτα είναι υψηλής θερμιδικής αξίας· αποφύγετε μπανάνα και αβοκάντο, τουλάχιστον για την επίμαχη εβδομάδα. Μειώστε το κρέας, τους υδατάνθρακες και το λίπος. Το ψάρι ή το άπαχο κρέας, το ρύζι ολικής άλεσης ή οι πατάτες επιτρέπονται, όμως το τηγανητό κοτόπουλο, το άσπρο ψωμί και το τυρί δεν ενδείκνυνται, καθώς επίσης και τα γλυκά. Φροντίστε να τρώτε πολλά και μικρά γεύματα (6 γεύματα είναι το ιδανικό) και μην παραλείπετε το πρωινό.
6. Πίνετε περισσότερο νερό
... ειδικότερα αν σταματήσατε να καταναλώνετε τις «κακές» τροφές και το αλκοόλ. Εφόσον ασκείστε περισσότερο, ιδρώνετε πιο πολύ, και αυτή η απώλεια πρέπει να αναπληρωθεί – το νερό που πίνετε δεν κατακρατείται, γιατί υποτίθεται ότι έχετε κόψει το αλάτι. Το εμφιαλωμένο νερό είναι μια χαρά, το δε νερό βρύσης είναι καλύτερο και φτηνότερο.

7. Περπατήστε.
Με τις αλλαγές στη διατροφή σας, το σώμα σας σίγουρα χρειάζεται άσκηση. Φορέστε άνετα παπούτσια, βγείτε στη φύση, στην παραλία, στην Τσιμισκή και μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με νερό. Ο στόχος είναι να περπατήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς να σας κοπεί εντελώς η ανάσα. Ξεκινήστε με σύντομες βόλτες, αρκετές φορές την ημέρα, αν τα καταφέρνετε μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμη και να διανύσετε μίλια. Πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά, προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, πηγαίνετε με τα πόδια για ψώνια αντί με το αυτοκίνητο, ακόμη δοκιμάστε το επί τόπου βάδην, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση.
8. Αποτοξινωτικές θεραπείες.
Κυκλοφορούν διάφορες υπηρεσίες αποτοξίνωσης, κάποιες εκ των οποίων παρουσιάζονται ιδιαίτερα πολύπλοκες. Δοκιμάστε κάτι πιο απλό, οικονομικό, που μπορεί να γίνει και στο σπίτι, όπως: λασπόλουτρο, ποδόλουτρο και μασάζ. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε ένα αφρόλουτρο με άλατα και ένα peeling σώματος, για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος, που βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια. «Ξεπλύνετε» το πεπτικό σας σύστημα με χυμό λεμονιού.
9. Μην σας γίνονται έμμονη ιδέα, τα στατιστικά
Ζυγιστείτε στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας, ακόμη και ενδιάμεσα, όμως μην αποθαρρυνθείτε και τα παρατήσετε. Ακόμη κι αν έχετε χάσει 4 κιλά, έχετε κάνει μια σπουδαία αρχή.
10. Ανταμείψτε τον εαυτό σας
Κάθε μέρα που μένετε συνεπείς στο πρόγραμμά σας, ανταμείψτε τον εαυτό σας με κάτι ξεχωριστό, ένα καινούργιο βιβλίο, ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας ή μια θεραπεία ομορφιάς. Αποφύγετε τις ακραίες διατροφικές παρεκτροπές, όμως ένα ποτήρι λευκό κρασί μία φορά στις επτά μέρες δεν συγκαταλέγεται στα σοβαρά παραπτώματα.
Η δίαιτα της μιας εβδομάδας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος εκκίνησης, όμως το χαμένο βάρος θα επανέλθει, αν δεν κάνετε κάποιες οριστικές αλλαγές στη διατροφή, αλλά και στον τρόπο ζωής σας.

ΠΗΓΗ : agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: