Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

10 συμβουλές για πιο ευχάριστες αναζητήσεις στο Google


Καλύτερες αναζητήσεις

Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε συμβουλές για πιο αποδοτικές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης Google. Επίσης παραθέτουμε διάφορες ενδιαφέρουσες λειτουργίες της πιο πάνω μηχανής που ίσως δεν γνωρίζετε. Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές θα βελτιώσετε τις αναζητήσεις σας και παράλληλα θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Google για διάφορες άλλες λειτουργίες.
1. Ακριβής φράση: “κατασκευή ιστοσελίδων”
Χρησιμοποιώντας τα εισαγωγικά λέμε στη μηχανή αναζήτησης να ψάξει για την ακριβή φράση που περικλείεται από αυτά. Εάν εκτελέσουμε την αναζήτηση “κατασκευή ιστοσελίδων” τότε η μηχανή αναζήτησης μας επιστρέφει όλα τα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν ακριβώς την φράση κατασκευή ιστοσελίδων.
2. Εξαίρεση λέξεων: -
Χρησιμοποιώντας την – αποκλείουμε από τα αποτελέσματα συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις. Εάν εκτελέσουμε την αναζήτηση εστιατόρια Αθήνα -κινέζικα θα πάρουμε αποτελέσματα για εστιατόρια Αθήνα που δεν σχετίζονται με τα κινέζικα.
3. Παρόμοιες λέξεις: ~
Με τη χρήση της ~ εκτελούμε αναζήτηση για μια λέξη και όλα τα συνώνυμά της. Εκτελώντας αναζήτηση για τη φράση ~mobile phone θα πάρουμε αποτελέσματα με τη λέξη “phone” καθώς επίσης και με συνώνυμες λέξεις όπως “cell”, “cellular” κλπ.
4. Πολλαπλές λέξεις: OR
Εκτελώντας την αναζήτηση “διακοπές” “Ελλάδα” OR “Κύπρος” θα λάβουμε αποτελέσματα τα οποία θα περιλαμβάνουν τη φράση διακοπές Ελλάδα είτε τη φράση διακοπές Κύπρος.
5. Αριθμητικά διαστήματα: …
Για τη λήψη αποτελεσμάτων που σχετίζονται με συγκεκριμένες χρονολογικές περιόδους χρησιμοποιούμε τον τελεστή … Εάν εκτελέσουμε την αναζήτηση albert einstein 1940…1950, τότε θα πάρουμε αποτελέσματα για τον Albert Eistein κατά τη διάρκεια της περιόδου 1940-1950.
6. Ορισμός έννοιας: define:
Με τη χρήση του τελεστή define: μπορείτε να λάβετε ορισμούς για φράσεις ή λέξεις. Εισάγωντας στη μηχανή αναζήτησης define:Creta παίρνουμε τα παρακάτω:
Crete (Κρήτη, transliteration: Krētē, modern transliteration Kriti) is the largest of the Greek islands and the fifth largest island in the Mediterranean Sea at 8,336 km² (3,219 square miles). … en.wikipedia.org/wiki/Creta
7. Αναζήτηση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες Site:
Με τη χρήση του τελεστή site: περιορίζουμε την αναζήτηση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Εκτελώντας την αναζήτηση: Θεωρία της σχετικότητας site:edu, λαμβάνουμε αποτελέσματα μόνο από sites με κατάληξη .edu .
8. Αριθμομηχανή:
Η μηχανή αναζήτησης Google μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αριθμομηχανή. Διαθέτοντας τις βασικές συναρτήσεις υπολογισμού μπορείτε να υπολογίσετε πράξεις όπως: 3+2, 115% of 100, sqrt(125), 1.23^2 κλπ.
9. Εισερχόμενοι σύνδεσμοι Link:
Εισάγοντας στη μηχανή αναζήτησης: link:http://www.in.gr , παίρνουμε τις ιστοσελίδες που έχουν σύνδεσμο προς το in.gr (το google δεν επιστρέφει με ακρίβεια όλους τους υπερσυνδέσμους).
10. Μετατροπές:
Εκτός από αριθμομηχανή, η μηχανή αναζήτησης Google μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μετατροπέας. Εισάγοντας φράσεις όπως: cm in inch, 46C in F, $ in euro, days in fortnight, miles in km, mph in speed of light παίρνετε την αντίστοιχη μετατροπή.



Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/10-google.html#ixzz0zW7fWWOh

Δεν υπάρχουν σχόλια: