Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

HMSS για το Eurofighter




Οι πιλότοι των πολεμιών αεροποριών της Βρετανίας της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, έχουν αρχίσει την παραλαβή των συστημάτων HMSS για το Eurofighter Typhoon.

Σύμφωνα με την Eurofighter, το σύστημα HMSS βελτιώνει σημαντικά τις τακτικές επιδόσεις των πιλότων, παρέχοντας πληροφορίες για την πτήση, τα όπλα και τον στόχο, οι οποίες προβάλλονται όλες στο κράνος HEA, επιτρέποντας έτσι στο χειριστή να κοιτάζει ταυτοχρόνσ έξω από το αεροσκάφος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, έχοντας όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες πάντα στο δικό του οπτικό πεδίο. "

Το HMSS αναπτύχθηκε και κατασκευάεται από την BAE Systems, μειώνοντας αισθητά τον φόρτος εργασίας των πιλότων, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο βλήματα όπως τα IRIS-Τ και ASRAAM.

Με βάρος μόλις 2 κιλών, το νέο κράνος είναι παρόμοιο με άλλα σύγχρονα κράνη (χωρίς την τεχνολογία HMSS) και επιτρέπει την πλήρη λειτουργία έως +9G. Το κράνος παρουσιάστηκε από τον δοκιμαστή πιλότο Nat Makepeace της BAE Systems στα πλαίσια του φετεινού Farnborough.

Eurofighter image

Δεν υπάρχουν σχόλια: